Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στις 26 Ιουνίου αρχίζει η δίκη των φερόμενων ως εκτελεστών του Καραϊβάζ

ΕU,ΕΛΛΑΔΑ στις 19/06/2024

Έχουν ενημερωθεί από ΕΣΗΕΑ η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

|> Για την Τετάρτη 26 Ιουνίου έχει οριστεί η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, των φερόμενων ως εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σε ανακοίνωση του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ τονίζεται πως «αναμένει ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και ζητεί από τις Ελληνικές Αρχές να συνεχίσουν την έρευνα για τον εντοπισμό και την καταδίκη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς και την αποκάλυψη όλων των πτυχών του στυγερού αυτού εγκλήματος». Και η ανακοίνωσης στη συνέχεια αναφέρει:

«Υπενθυμίζουμε ότι έχουν παρέλθει τρία χρόνια από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και για τους δημοσιογράφους διεθνώς η υπόθεση παραμένει υψίστης σημασίας και θα παραμείνει έως ότου καταδικαστούν οι υπεύθυνοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), της οποίας η Ετήσια Γενική Συνέλευση συνέρχεται σήμερα στο Λονδίνο και καλεί τη Διευθύνουσα Επιτροπή και την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας να παρακολουθούν στενά την υπόθεση, σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς και οργανώσεις, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη προκειμένου να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας του θύματος και της ελληνικής δημοσιογραφικής κοινότητας, η οποία παραμένει συγκλονισμένη από την άγρια δολοφονία του συναδέλφου».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: