Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η ναύλωση πλοίων αναψυχής από τα τουριστικά γραφεία!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 30/06/2019

Στις 27/6 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δικαιώθηκε ο αγώνας της FedHATTA

news.travelling.gr |> Μία μεγάλη αδικία, που προήλθε από άγνοια της πραγματικότητας όσον αφορά τα οργανωμένα ταξίδια, και μια τεράστια ταλαιπωρία των τουριστικών γραφείων, που κρατά από τον Απρίλιο του 2014, τελειώνει επιτέλους σήμερα!

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού (FedHATTA) κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκτήσουν και πάλι τα τουριστικά γραφεία-διοργανωτές ταξιδιωτικών πακέτων την -αυτονόητη σε ολόκληρο τον κόσμο- δυνατότητα να ναυλώνουν τα ίδια και στο δικό τους όνομα, επαγγελματικά πλοία αναψυχής για τις ανάγκες των πελατών τους που συμμετέχουν σε οργανωμένο ταξίδι και να προσλαμβάνουν τους κυβερνήτες των πλοίων αυτών. Ο αγώνας αυτός δικαιώθηκε μόλις στις 27ης Ιουνίου, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στο μεταξύ, άπειρα τουριστικά γραφεία υπέστησαν άδικα επί χρόνια τιμωρίες, πλήρωσαν υπέρογκα πρόστιμα και τους επιβλήθηκαν διοικητικές ποινές, απλώς και μόνο επειδή προσπαθούσαν να κάνουν τη δουλειά τους όπως την προβλέπει γι’ αυτά η νομοθεσία για τα τουριστικά γραφεία και για τα οργανωμένα ταξίδια…

Ο αγώνας για την αποκατάσταση της αλήθειας και του δικαίου προσέκρουε πάντα σε αντίθετα συμφέροντα διαφόρων συντεχνιών, οι οποίες, χωρίς να θέλουν να συνειδητοποιήσουν τη διαφορετική φύση του συγκεκριμένου έργου των τουριστικών γραφείων, παρέσυραν εσκεμμένα και την Πολιτεία στη συνέχιση της ίδιας λαθεμένης πορείας…

Αναγνωρίζουμε τη σημαντική συμβολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Φώτη Κουβέλη, και του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, οι οποίοι, αντιλαμβανόμενοι το νομοθετικό λάθος και το δίκαιο του αιτήματος των τουριστικών γραφείων, έλαβαν την πρωτοβουλία και έλυσαν τελικά το πρόβλημα, όπως και την υποστήριξη και την ακούραστη εργασία των Γενικών Γραμματέων Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Χρήστου Λαμπρίδη, και Τουρισμού, κας Γεωργίας Καραστάθη, που κατέστησαν δυνατό το καλό αυτό αποτέλεσμα.

Η τουριστική περίοδος είναι ακόμη μπροστά μας. Και τώρα, τουριστικά γραφεία-διοργανωτές πακέτων, δουλειά!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: