Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στοιχεία με ονόματα κατέθεσε ο Πανούσης στην εισαγγελέα του ΑΠ

ΕΛΛΑΔΑ στις 09/11/2015

Για την τρομοκρατία

Περίπου 15 λεπτά παρέμεινε ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης με τον δικηγόρο του και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βαγγέλη Αλεξανδρή, στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη σήμερα το πρωί. Κατά το διάστημα αυτό την ενημέρωσε για την υπόθεση που αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα, ενώ κατέθεσε στοιχεία που κάνουν αναφορά σε πρόσωπα πολιτικά και μη, είτε αυτά τον απείλησαν είτε γνώριζαν για τις απειλές, όπως επίσης κατέθεσε και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Εξερχόμενος, ο κύριος Πανούσης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Το σύνολο των στοιχείων το κατέθεσα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η άποψή μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες, αυτό όμως θα το δει η Δικαιοσύνη. Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του, έτσι είναι η ώρα της Δικαιοσύνης». Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν κατέθεσε ονόματα, η απάντηση του πρώην υπουργού ήταν θετική.

Ο κ. Πανούσης πέρασε την πόρτα του Αρείου Πάγου λίγο πριν τις 11 το πρωί, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή.

Η επίσκεψη του τέως υπουργού στην κυρία Κουτζαμάνη αναμένεται να προκαλέσει νέες πολιτικές αναταράξεις καθώς ο κ. Πανούσης υπέβαλε όλα τα στοιχεία που αφορούν στην πολύκροτη υπόθεση με τις καταγγελίες περί πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης.

Το γεγονός ότι για την υπόθεση έχει ενημερωθεί με στοιχεία η ΕΥΠ και ο διοικητής της, δείχνουν ότι δεν πρόκειται για απλές καταγγελίες αλλά για στοιχεία με ονόματα και αποδείξεις  που θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό.

Το τι ακριβώς περιέχει ο φάκελος που ο κ. Πανούσης κατέθεσε στην εισαγγελέα αρνείται ο ίδιος να το αποκαλύψει και το κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό.  Άλλωστε  όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη του στο ΘΕΜΑ , ο ίδιος γνωρίζει τα ονόματα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούν τη ζωή του,  χθες συμπλήρωσε πως ο κ. Τσίπρας ήταν ενημερωμένος εδώ και τέσσερις μήνες για τις συγκεκριμένες καταγγελίες όπως επίσης και ο  διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης ο οποίος έχει  εγγράφως όλα τα στοιχεία.
Πηγή: protothema.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: