Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε εξέλιξη υποθέσεις που αφορούν τα παραλιακά μέτωπα του Λουτρακίου και της Ερέτριας

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 19/01/2017

Οι δήμαρχοι στον Κουρουμπλή

Σύσκεψη για το πρόβλημα του παραλιακού μετώπου στο Λουτράκι πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Ναυτιλίας, υπό την προεδρία του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι γ.γ. Γιάννης Θεοτοκάς και Χρήστος Λαμπρίδης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας , Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Τσόγκας, ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, Γιώργος Ρουμελιώτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της γενικής γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε ιδιαίτερα η διαδικασία νομοθετικής διευθέτησης των ζητημάτων που έχουν προκύψει στο Λουτράκι, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλίας του υπουργείου Ναυτιλίας που θα επιλύει παρόμοια προβλήματα στο σύνολο της χώρας.

Ερέτρια

Εξ άλλου, ο υπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε χθες με την δήμαρχο Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, παρουσία του γ.γ. Λ.Π.ΝΕ Χρήστου Λαμπρίδη και στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ερέτριας. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας.

Η δήμαρχος ανέφερε ότι όπως προβλέπεται από σχετική μελέτη που εκπόνησε ο Οργανισμός Λιμένος Ν. Ευβοίας- με τον οποίο ο δήμος είναι σε αγαστή συνεργασία- με το νέο αυτό έργο αναμένεται να διαμορφωθεί εκ νέου όλος ο αιγιαλός. Προβλέπεται η δημιουργία πεζόδρομου χώρου, δίπλα στη θάλασσα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, ενώ θα γίνει διευθέτηση του χώρου ώστε να νομιμοποιηθεί η λειτουργία των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων. Η κα Αλημπατέ ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 500.000 ευρώ  και ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου για την υλοποίησή του.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα βοηθήσει στην κατασκευή του έργου, προκειμένου να επέλθει η νομιμοποίηση, αλλά και η αισθητική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει τμήμα του έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Σημείωσε μάλιστα ότι ανάλογη στήριξη θα υπάρξει και από τον Ο.Λ.Ν.Ε.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: