Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η δυσλεξία “φωταγώγησε” το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Εν Δημω στις 10/10/2020

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης, με σύνθημα “Δυσλ3ξία – Θείο Δώρο”

|> Ο Δήμος Πειραιά, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία, με σύνθημα “Δυσλ3ξία – Θείο Δώρο”, που τιμάται τον Οκτώβριο, φωταγώγησε χθες, σε συμβολικό μπλε τιρκουάζ το Δημοτικό Θέατρο.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη δυσλεξία, καθώς και η ενθάρρυνση της προσπάθειας των δυσλεξικών να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία, φωταγωγήθηκαν αξιοθέατα σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπως το σιντριβάνι της Ομόνοιας, ο Λευκός Πύργος, ενώ και άλλοι Δήμοι φωταγώγησαν το Δημαρχιακό τους μέγαρο.

Την πρωτοβουλία για τη συμβολική αυτή κίνηση είχε η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής.

Την κοινωνική αυτή δράση στήριξαν, ο εφευρέτης-καθηγητής Γεώργιος Παυλίδης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής και ο πρόεδρός του Κωνσταντίνος Μπακιρτζής, η πρόεδρος της Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Βούλα Κουζομπόλη, ο πρωταθλητής της κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης και ο τραγουδοποιός Πάνος Μουζουράκης.

Απάντηση