Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΣΕΕ τα προϊόντα – «μαϊμούδες»

Χωρίς κατηγορία στις 09/05/2019

Στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Αντιμετώπιση παραεμπορίου: Υπάρχει ελπίδα;»

|>Τη Δευτέρα 13/5 (6 μμ) στο ξενοδοχείο “Electra Metropolis” στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί η ενημερωτική ημερίδα της ΕΣΕΕ με τίτλο: «Αντιμετώπιση παραεμπορίου: Υπάρχει ελπίδα;».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς “Παρεμβάσεις της ΕΣΕΕ” για τα σημαντικά θέματα που αφορούν την πορεία της οικονομίας, το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα. Η ημερίδα επιχειρεί να αποτυπώσει τις πολύπλευρες συνέπειες του παραεμπορίου, να αναδείξει τις σύγχρονες μορφές του φαινομένου και να συμβάλλει στο δημόσιο διάλογο για την καταπολέμησή του.

Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι:

  • Οι συνολικές απώλειες λόγω του παραεμπορίου στην αγορά και στη φορολογική διοίκηση – Οι επιπτώσεις στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας
  • Η διεθνής και η εγχώρια διάσταση – Αιτίες εξάπλωσης και πρακτικές αντιμετώπισης
  • Κυβερνοχώρος και παραεμπόριο – Οι παγίδες για εμπόρους και καταναλωτές στο e-commerce και τα social media
  • Η διάρθρωση και η λειτουργία των παράνομων κυκλωμάτων στους διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας (ένδυση, υπόδηση, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά)
  • Ο σχεδιασμός που απαιτείται, η συμβολή της ΕΣΕΕ και η απόδοση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί

Θα παρέμβουν με ομιλίες τους ο πρώην γ.γ. Εμπορίου Δημήτρης Αυλωνίτης, ο διευθυντής Καταπολέμησης Παράνομου Εμπορίου Ν/Α Ευρώπης της “Παπαστράτος” Γιάννης Μαστροκώστας, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Σταύρος Θωμαδάκης, ο πρώην διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Γιώργος Παπαπροδρόμου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.  Θα σχολιάσει η γεν. διευθύντρια της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών Ελλάδος και Κύπρου  Μαρία Μακρυδάκη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: