Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση Σχοινά με ηγέτες όλων των θρησκειών της Ευρώπης!

ΕU,ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 10/12/2021

Στόχος της συνάντησης είναι να επαναβεβαιωθεί η δέσμευση της ΕΕ για συνέχιση διαλόγου με Εκκλησίες και θρησκευτικές οργανώσεις

|> Σήμερα, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Αντιπρόεδρος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας Μαργαρίτης Σχοινάς θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνάντηση υψηλού επιπέδου με ηγέτες μεγάλων ευρωπαϊκών θρησκειών και οργανώσεων.

Στόχος της συνάντησης είναι να επαναβεβαιωθεί η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για  να συνεχιστεί ο διάλογος με τις Εκκλησίες και τις θρησκευτικές οργανώσεις και να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος τους στο ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Ο κ. Σχοινάς δήλωσε: «Ο σεβασμός όλων των θρησκειών και όλων των πεποιθήσεων αποτελεί βασική αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κοινές μας αξίες και η κοινή μας ταυτότητα θα πρέπει να βασίζονται στην αναγνώριση της πολυμορφίας και των διαφορετικών ταυτοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών, που συνυπάρχουν στην Ένωσή μας. Οι θρησκευτικές παραδόσεις μπορούν και πρέπει να θεωρούνται μέρος της πολιτιστικής μας ζωής. Οι θρησκευτικές εορτές αποτελούν ευκαιρίες ανταλλαγής απόψεων και προσέγγισης των συνανθρώπων μας και πρέπει να θεωρηθούν μια ευκαιρία κατά την οποία διάφοροι πιστοί —καθώς και όσοι δεν ανήκουν σε κάποια θρησκεία— μπορούν να έρθουν σε επαφή».

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από επτά μεγάλες ευρωπαϊκές κοινότητες: Χριστιανοί (καθολικοί, προτεστάντες, ορθόδοξοι), εβραίοι, μουσουλμάνοι, ινδουιστές και βουδιστές.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και στο πλαίσιο του διαλόγου βάσει του άρθρου 17, ο οποίος χρησιμεύει ως πλατφόρμα διαλόγου με Εκκλησίες, θρησκευτικές ενώσεις ή κοινότητες, φιλοσοφικές και μη ομολογιακές οργανώσεις σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: