Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στ. Μάνος: “Οι δήμαρχοι πρέπει να είναι καθημερινά υπόλογοι στους δημότες”

ΕΛΛΑΔΑ στις 17/02/2015

Δεν φαίνεται να κλείνει εύκολα, το θέμα που προέκυψε, ξαφνικά, από τα “αλληλοτιτιβίσματα” του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και του τέως υπουργού, Στέφανου Μάνου, μετά την πρόταση του δευτέρου, για χρηματοδότηση των δήμων απευθείας από τους δημότες, μέσω της καθιέρωσης ειδικού ανταποδοτικού δημοτικού τέλους.

Έτσι, μετά την αντίδραση των δημάρχων, ο Στέφανος Μάνος επανήλθε και με νέο “τιτίβισμά” του, κάνει λόγο για δημάρχους, που «εκλαμβάνουν τον ελληνικό λαό ως ηλίθιο», τονίζοντας, ταυτόχρονα, πως με την υιοθέτηση της πρότασής του, «η ρεμούλα με τα λεφτά του δημοσίου θα περιοριστεί» κατηγορώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τους Δημάρχους για σκόπιμη κακοδιαχείριση.

Η ανάρτηση

«“Ανάστατοι” δήμαρχοι εμφανίστηκαν στο MEGA για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πρόταση μου να χειραφετηθούν οι δήμοι και να πάψουν να εξαρτώνται από την κρατική χρηματοδότηση. “Δεν αντέχουν άλλα βάρη οι πολίτες!” έλεγαν εκλαμβάνοντας τον ελληνικό λαό ως ηλίθιο. Διότι η πρότασή μου προβλέπει την κατάργηση όλων των φόρων στην ακίνητη περιουσία και την καθιέρωση ανταποδοτικού δημοτικού τέλους, που θα περιορίσει τη συνολική επιβάρυνση των πολιτών.

Η αντίδραση των δημάρχων είναι απόδειξη ότι η εφαρμογή της πρότασης μου συμβαδίζει με την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίσει τη διαπλοκή και διαφθορά.

Όταν οι δημότες θα χρηματοδοτούν τους δήμους (και τους δημάρχους) θα υπάρχει στενός έλεγχος από τους ίδιους τους δημότες. Οι δήμαρχοι θα είναι καθημερινά υπόλογοι στους δημότες. Η ρεμούλα με τα λεφτά του δημοσίου θα περιοριστεί».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: