Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από την Β΄ΔΚ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 09/10/2015

Πρωτοβουλία zougla.gr

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της  Β΄ Δημοτικής Κοινότητας και προσέφερε ρούχα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης, για τους πρόσφυγες που φθάνουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας.

H πρωτοβουλία ανήκει στο ειδησεογραφικό site zougla.gr και ο δήμος υποστηρίζει τη δράση. Για τον λόγο αυτό, παραχώρησε το χώρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να φέρουν είδη πρώτης ανάγκης έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου,  στα γραφεία της Β’ Δημοτικής Κοινότητας, από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Ο δήμαρχος Πειραιά , δήλωσε:

«Το προσφυγικό είναι ένα παγκόσμιο θέμα και φυσικά ελληνικό, καθώς έχει ενταθεί ιδιαίτερα τους τελευταίους τέσσερεις μήνες. Ο Πειραιάς είναι πλέον μια πόλη υποδοχής προσφύγων. Χιλιάδες μετανάστες φθάνουν καθημερινά στον Πειραιά, άσχετα αν οι οδηγίες τους και η επιθυμία τους είναι να οδηγηθούν στα βόρεια σύνορα και να φύγουν από τη χώρα μέσω Αθηνών. Ο Πειραιάς εμπλέκεται στη διαδικασία μεταφοράς των προσφύγων και το κάνουμε με όλη μας την καρδιά και με κάθε ευαισθησία. Οι Έλληνες είμαστε ευαίσθητοι σε αυτό το ζήτημα αφού τα έχουμε βιώσει έντονα ως λαός κατά το παρελθόν. Ο Δήμος Πειραιά, δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί στο κάλεσμα του zougla.gr. Για το λόγο αυτό, διαθέσαμε το χώρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας για μια εβδομάδα και ήδη έχουμε συμφωνήσει να επεκταθεί για ακόμα επτά ημέρες,  έτσι ώστε να μαζευτούν ακόμη περισσότερα ρούχα για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι Πειραιώτες έχουν ευαισθησίες και πιστεύω πως θα συνδράμουν στην προσπάθεια του Δήμου και του zougla.gr. Πιστεύω πως θα συγκεντρωθούν πολλά προϊόντα και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί θα βοηθήσουμε στα προβλήματα που έχουν. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Μακάρι να γίνει κάτι παρόμοιο και σε άλλους Δήμους».

Τα αγαθά που έχουν ανάγκη οι συνάνθρωποί μας είναι:
· Ρούχα και παπούτσια σε καλή κατάσταση
· Τρόφιμα: μακαρόνια, ρύζι, ψωμί, όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα
· Γάλα-τσάι
· Εσώρουχα (καινούργια)
· Πάνες για τα μωρά
· Σερβιέτες
· Κουβέρτες
· Φάρμακα – αντιπυρετικά, ασπιρίνες, αντισταμινικά, ιώδιο, γάζες, σιρόπι και καραμέλες για το λαιμό
· Απορρυπαντικά

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: