Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συγκεντρώθηκαν είδη ρουχισμού για τους αστέγους της ‘’Σχεδίας’’

Από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση  Πειραιά και το ‘’Όλοι Μαζί Μπορούμε’’

|> Για μία ακόμη φορά η ανταπόκριση των Πειραιωτών στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά, της Κοινωφελούς  Δημοτικής Επιχείρησης  Πειραιά και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» ήταν συγκινητική για τη συλλογή ρουχισμού για τους αστέγους της «Σχεδίας».

Πρόκειται για μια νέα δράση κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά, με σκοπό να παραδοθούν τα είδη ρουχισμού που συγκεντρώθηκαν στους υπεύθυνους της «Σχεδίας», για τους άστεγους που βοηθούν.

Στη δράση παρευρέθηκαν και προσέφεραν είδη ρουχισμού ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννης Βοϊδονικόλας, η δημοτική σύμβουλος Ελίνα Βερυκάκη,  ο διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Νικήτας Κανάκης, εθελοντές της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ.ά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε:

«Βρισκόμαστε εδώ, για μια ακόμη πρωτοβουλία του ‘’Όλοι Μαζί Μπορούμε’’ μαζί με το περιοδικό δρόμου ‘’Σχεδία’’, προκειμένου να συνδράμουμε όπως και άλλοι τέσσερις Δήμοι της Αττικής. Συγκεντρώσαμε είδη ρουχισμού, όπως γάντια, κασκόλ και άλλα, χρήσιμα για τους αστέγους τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Παράλληλα, με τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Βοϊδονικόλα μαζεύουμε υπνόσακους σε μία ξεχωριστή δράση για τους αστέγους του λιμανιού, τους οποίους προσπαθούμε να βοηθάμε και να συνδράμουμε 365 ημέρες τον χρόνο.  Με την ΚΟ.Δ.Ε.Π. έχουμε πλέον χαράξει μια συγκεκριμένη πολιτική,  τα τελευταία πέντε χρόνια, την οποία υπηρετούμε πιστά, με απώτερο στόχο στον Πειραιά   κανείς να μην μείνει μόνος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΚΟ.Δ.Ε.Π. για τις κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί, καθώς επίσης τον  ΣΚΑΪ και το ‘’Όλοι Μαζί Μπορούμε’’ για μια ακόμη σημαντική  πρωτοβουλία τους».

 Ο πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ, είπε:

«Είμαι υπερήφανος που μία νέα έκτακτη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης για τον άστεγο πληθυσμό της ‘’Σχεδίας’’ αγκαλιάστηκε από τους Πειραιώτες.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, καταφέρνοντας να συγκεντρώσουμε πολλά είδη ρουχισμού. Μέσα από μία ακόμα δράση προσφοράς και αλληλεγγύης στην ΚΟΔΕΠ προσπαθούμε και υλοποιούμε αυτό που λέμε ‘’Στον Πειραιά κανένας μόνος’’».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: