Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Από το Αυτόφωρο σήμερα ο 14χρονος… κακούργος!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 19/10/2020

Συλλαλητήριο μαθητών και γονέων – Διαμαρτυρία από το Δ.Σ. Χαλανδρίου

|> Αποσβολωμένο… το Χαλάνδρι, παρακολουθεί την υπόθεση του 14χρονου συλληφθέντος μαθητή, στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, που σήμερα Δευτέρα 19/10 αναμένεται να περάσει από Αυτόφωρο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος!

Ο μαθητής κρατείται από την Πέμπτη στην ΓΑΔΑ ως… κακούργος του κοινού ποινικού δικαίου, παρά το γεγονός ότι κατά τον σωματικό έλεγχο που του έγινε δύο φορές, δεν βρέθηκε τίποτε επάνω του και μάλιστα την ώρα της σύλληψής του έβγαινε από ένα κατάστημα εστίασης!

Για την υπόθεση αυτή, όπου βρίσκεται κατηγορούμενος ένας ανήλικος, εκφράζει την οργή του ο Δήμος Χαλανδρίου και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εκφράσει με το ψήφισμά του στις 9/10 την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια συκοφάντησης και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και κάλεσε την Πολιτεία να επανεξετάσει τη στάση της, μακριά από απαράδεκτες τιμωρητικές λογικές αυταρχισμού, βίας και αυθαιρεσίας εναντίον ανήλικων μαθητών.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 11 πμ διοργανώνεται συγκέντρωση αλληλεγγύης μαθητών και γονέων στα δικαστήρια Ευελπίδων. Η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει:

Την Πέμπτη 15/10 στη διάρκεια τού μαθητικού συλλαλητηρίου συνελήφθη ο Βαγγέλης, μαθητής του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου του. Βρισκόταν εκεί εκπροσωπώντας το σχολείο του στα δίκαια αιτήματα πού έχει θέσει το κίνημα των μαθητικών καταλήψεων για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και λειτουργία των σχολείων με υγειονομική ασφάλεια. Από την ημέρα εκείνη κρατείται στην Ασφάλεια με κακουργηματικές κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι κατά τον σωματικό έλεγχο πού του έγινε δύο φορές δεν βρέθηκε τίποτε και την ώρα της σύλληψής του έβγαινε από ένα κατάστημα εστίασης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: