Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δωρεάν μετάβαση στην Κρήτη για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 07/09/2021

Συμβολική κίνηση τιμής ένεκεν από την κοινοπραξία ΑΝΕΚ LINES – BLUE  STAR FERRIES – Αναχώρηση αύριο 8/9 – επιστροφή Πέμπτη 9/9

|> Δωρεάν μετάβαση στην Κρήτη και επιστροφή, προσφέρει η Κοινοπραξία ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR FERRIES σε μία συμβολική κίνηση τιμής για το “τελευταίο ταξίδι” του Μίκη Θεοδωράκη, Συγκεκριμένα η αναχώρηση θα γίνει αύριο Τετάρτη 8/9 για Σούδα και η επιστροφή στον Πειραιά την Πέμπτη 9/9. Σημειώνεται ότι η μετ’ επιστροφής μετάβαση θα γίνει με θέσεις ανάλογα με την διαθεσιμότητα.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται:

Ο “Ουρανομήκης” Μίκης, όπως εύστοχα “βάφτισε” τον Θεοδωράκη ο εκ των ιδρυτών της ΑΝΕΚ LINES μακαριστός Ειρηναίος, ευλογημένος από τις “Μούσες” μουσικός ηγέτης, φλογερός αγωνιστής, οικουμενικός εργάτης της ειρήνης και της αδελφοσύνης, μεγαλοφυής δημιουργικός “έφηβος” μέχρι τέλους, τραγουδήθηκε με πάθος όσο ελάχιστοι.

Η Οικουμένη, η Ρωμιοσύνη, η Κρήτη, τα Χανιά αποχαιρετούν τον “Γίγαντα” με το τεράστιο έργο. Τον “μουσικό γητευτή” των λαών που όταν άνοιγε τα πελώρια χέρια του, για να διευθύνει όπου γης, ξεσήκωνε και παρέσυρε τον κόσμο (ακόμα και αυτούς που δεν ήξεραν την γλώσσα των τραγουδιών του) στον δικό του μελωδικό, ερωτικό, επαναστατικό κόσμο, ως άλλος καζαντζακικός Ζορμπάς.

Περήφανοι ως Έλληνες για την μουσική παρακαταθήκη ενός ογκόλιθου που “πάντρεψε” αξεπέραστα το λαϊκό τραγούδι με την ποίηση και κατέδειξε σε όλο τον κόσμο ότι ελληνισμός σημαίνει πολιτισμός, αποχαιρετούμε τον Μίκη με την βεβαιότητα ότι Ναι: Αιωνία θα είναι η Μνήμη του.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: