Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Περιβαλλοντική εκδήλωση από τους κατοίκους της Πειραϊκής

Χωρίς κατηγορία στις 07/06/2021

Συμμετείχαν 76 εικαστικοί καλλιτέχνες με επικεφαλής τον καθ. της Σχολής Καλών Τεχνών Τζίμη Ευθυμίου – Καΐκι έπλεε στο θαλάσσιο εργοτάξιο…

|> Με μια πρωτόγνωρη για τον Πειραιά εκδήλωση, τιμήθηκε χθες Κυριακή 6 Ιουνίου η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Πειραϊκή, όπου οι κάτοικοι αντιστέκονται στην κατασκευή του λιμανιού στην μοναδική αυτή περιοχή.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την κοινοτική παράταξη “Ενεργοί Πολίτες Α’ Κοινότητας – Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή”, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

Μαζί με τους κατοίκους 76 εικαστικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ύψωσαν τα μπαϊράκια τους εμπνευσμένα από την Επανάσταση του 1821 στα βράχια της Πειραϊκής και στο καΐκι που έπλεε με μουσική μπροστά στο θαλάσσιο εργοτάξιο της COSCO, μπροστά στους γερανούς, τα τσιμεντοκιβωτια, τις βαρυτικές σφύρες, και τις φορτηγίδες με τα ρυπασμένα μπάζα.

Οι μικροί μας φίλοι έφεραν της ζωγραφιές τους, τα δικά τους μπαϊράκια, για να ξαναζωντανέψουν το δέντρο της αντίστασης που πριν ένα χρόνο εγκαινίασαν με ζωγραφιές τους.

Πλήθος Πειραιωτών παρακολούθησε την εκδήλωση κατά μήκος της ακτής Θεμιστοκλέους και από τα βράχια της Πειραϊκής καθώς η τροχαία δεν επέτρεψε το κλείσιμο του δρόμου , ούτε επετράπη η ζωντανή μουσική ενώ πολλοί Πειραιώτες μουσικοί είχαν προσφερθεί να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αντιθέτως επετράπη στη Δημοτική αρχή να κλείσει το Μικρολίμανο όλη τη νύχτα και να γίνει μουσικό πάρτυ προσφορά του Δήμου Πειραιά. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Γνωρίζουμε την άποψη της δημοτικής αρχής οτι ως πλειοψηφία έχει παραπάνω δικαιώματα. ‘Οπως γνωρίζουμε πολύ καλά επίσης, ότι φοβούνται το κίνημα μας. Το πρώτο κίνημα στον Πειραιά με περιβαλλοντικές διεκδικήσεις, το πρώτο κίνημα στον Πειραιά με συνεχή και αποτελεσματική αντίσταση“.

Την εκδήλωση παρουσίασαν εκ μέρους της κοινοτικής παράταξης “Ενεργοί Πολίτες Α’ Κοινότητας – Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή” οι κοινοτικοί σύμβουλοι Δήμητρα Βήνη και Αναστασία Γεωργοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Διαβολάκης και εκ μέρους των καλλιτεχνών ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Τζίμης Ευθυμίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: