Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 01/05/2015

Από το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), εν όψει της Πρωτομαγιάς, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Oι δημοσιογράφοι της Αθήνας συμμετέχουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και παλεύουν για τη Δημοκρατία, το δικαίωμα στην εργασία, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, τις ίσες ευκαιρίες και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, για μια ακόμα χρονιά, βρίσκει τους εργαζόμενους, με πρόσχημα την κρίση, να υφίστανται άγρια επίθεση στα εργασιακά δικαιώματά τους, που είχαν κατακτήσει έπειτα από αγώνες δεκαετιών. Παράλληλα, ο αριθμός των ανέργων, ο οποίος αυξάνεται καθημερινά, είναι πρωτοφανής και σ’ αυτούς προστίθενται εκατοντάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι, θύματα αδίστακτων εργοδοτών, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία, εξακολουθούν να κερδοσκοπούν σε βάρος τους και να καταπατούν τα εργασιακά τους δικαιώματα χωρίς κανένα περιορισμό.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ενώνει τη φωνή του μαζί με τους δημοσιογράφους όλης της χώρας, καθώς και με κάθε εργαζόμενο και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, προκειμένου να βροντοφωνάξουμε την αντίθεσή μας στις επιδιώξεις των εργοδοτών και των δημιουργών της οικονομικής κρίσης και ν’ αντισταθούμε στις επιταγές των ξένων δανειστών. Διαδηλώνουμε και συμπαραστεκόμαστε σε κάθε συνάδελφο, άνεργο, απλήρωτο και ζητούμε:

Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.
Ενημέρωση υπέρ της πατρίδας και των εργαζομένων και όχι προπαγάνδα υπέρ των συμφερόντων.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: