Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συμμμετοχή του υπουργείου Οικονομίας στην έκθεση “Anuga 2015”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 18/09/2015

Παρουσία Χριστοδουλάκη

To υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες από την Enterprise Greece εν όψει της διεθνούς έκθεσης Anuga 2015, με τον υπηρεσιακό υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη, και τον γ.γ. του υπουργείου Ηλία Ξανθάκο. Η έκθεση φιλοξενείται στην Κολωνία και αποτελεί κορυφαίο διεθνές γεγονός για τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο των κόσμο.

Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα συμμετέχει στη διοργάνωση ως «Τιμώμενη Χώρα», σε ένα διεθνές γεγονός με πολλές ευκαιρίες διεθνών συνεργασιών και επενδύσεων. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία  χρόνια η Ελλάδα ήταν “τιμώμενη χώρα” μόνο στο “Πάνθεον της Ύφεσης” και είναι πολύ σημαντικό που αυτό φαίνεται τώρα επιτέλους να αλλάζει».

«Με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην έκθεση Anuga 2015 δίνεται η ευκαιρία στις ελληνικές διατροφικές επιχειρήσεις να προσελκύσουν επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και συνεργασίες στο εξωτερικό» συνέχισε ο υπουργός, εξηγώντας ότι αυτό που προέχει είναι να αντιστραφεί το κύμα αποεπένδυσης. «Για να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να προκληθεί ένα νέο κύμα επανεπένδυσης», επεσήμανε.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει αναλάβει η Γερμανία, μια χώρα, όπως ανέφερε, με μεγάλη ιστορική εμπειρία της ανάπτυξης σε μια καθημαγμένη οικονομία, όπως ήταν η ίδια στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Από την πλευρά του ο κ.  Ξανθάκος εξήρε τα ελληνικά προϊόντα ως ιδιαίτερα ανταγωνιστικά όχι μόνο γιατί καλύπτουν βασικές διατροφικές ανάγκες αλλά γιατί επίσης ικανοποιούν και τις πλέον σύγχρονες γαστριμαργικές απαιτήσεις και τόνισε ότι ο τομέας της διατροφής συνιστά μια επένδυση με ορίζοντα, διάρκεια και συνέχεια.

Ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομίας αναφέρθηκε όμως και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις λόγω του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού πλαισίου.

Ωστόσο, κατέληξε: «Πλέον έχει ωριμάσει στη συνείδηση όλων η ανάγκη να ενισχυθεί με κάθε δυνατό τρόπο η στήριξη των επιχειρήσεων αυτών ακόμη και μέσα στους περιορισμούς της συγκυρίας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: