Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συμπαράσταση από Δρίτσα ζήτησαν οι φορείς κατά της διέλευσης του Τραμ

Χωρίς κατηγορία στις 04/06/2015

Υπέρ ενός  «άλλου Τραμ» τάχθηκε ο αν. υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας κατά την συνάντηση του με εκπροσώπους της επιτροπής φορέων & κατοίκων κατά της διέλευσης του Τραμ-Τραίνου από το κέντρο του Πειραιά.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι έχει ταχθεί υπέρ της δρομολόγησης ενός ελαφρού και ευέλικτου οχήματος σταθερής τροχιάς που θα απορροφήσει το κυκλοφοριακό της πόλης και όχι υπέρ του σημερινού υπεραστικού και βαρέως Τραίνου που πρόκειται να εισβάλει στον Πειραιά.

Οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν λεπτομερώς τον υπουργό για την ζημιά που έχει ήδη προκαλέσει στην πόλη η δρομολόγηση των έργων. Μέσα από σχετικές φωτογραφίες και σχέδια απέδειξαν ότι το Τραμ-Τραίνου όχι μόνο δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές για να περάσει μέσα από την πόλη αλλά και ότι η έλευση του θα προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο και ανυπολόγιστη καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Πυλών του Πειραιά.
Η επιτροπή ζήτησε επίσης με επιστολή του από τον υπουργό Πολιτισμού Ν. Ξυδάκη να παρέμβει “έτσι ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή του Πειραιά και των αρχαιολογικών του χώρων“.

dritsas tra foreisΣτη φωτογραφία οι εκπρόσωποι της επιτροπής με τον κ. Δρίτσα. Από αριστερά:
Αναστάσιος Παππάς – σύμβουλος επιχειρήσεων, Αντώνης Τσαμαντάκης – επιχειρηματίας, Δημήτρης Πάνου – δικηγόρος, Μαρία Κυριαζάκου – επιχειρηματίας, Χάρης Μπουγάς – τ. αντιδήμαρχος Πειραιά, Ξένια Ιωαννίδου – επικοινωνιολόγος, Ανθή Γιαννούλου, – δικηγόρος, Γεώργιος Ουρανός – ιατρός, Νίκος Αρτεμάκης – ναύαρχος ε.α. και Γιάννης Σπυράκης, τ. αντιδήμαρχος Πειραιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: