Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συμπαράσταση των Ελληνογάλλων στο πένθος της δεύτερης πατρίδας τους

ΕU στις 16/11/2015

Ανακοίνωση Κοινότητας

Με θλίψη αντιμετωπίζουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα τα χιλιάδες μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και Περιχώρων.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους εκεί ομογενείς και την οποία υπογράφει η πρόεδρος Σέτα Θεοδωρίδου, αναφέρεται:

Μετά τις βάρβαρες επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και Περιχώρων εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τη δολοφονία τόσων αθώων ανθρώπων. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες τους και τους αγαπημένους τους.
Καταδικάζουμε έντονα αυτήν τη βία που γεννήθηκε από τον σκοταδισμό και το μίσος. Αυτή τη 13η Νοέμβρη, οι τρομοκράτες στόχευσαν την καρδιά της Γαλλίας, την ταυτότητά της, τις αξίες της. Η χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί να αποδεχθεί καμία ιδεολογία ή πολιτική δια της βίας.

Παίρνοντας δύναμη από την παράδοσή του, ο γαλλικός λαός θα κρατήσει το κεφάλι ψηλά και δεν θα ενδώσει στον φόβο. Η Γαλλία θα εξακολουθήσει να αντιπροσωπεύει τα ιδανικά και τον τρόπο ζωής για τα οποία την έχουμε επιλέξει σαν δεύτερη πατρίδα μας!“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: