Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στα “σκαριά” η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 07/07/2021

Συμφωνία ΟΛΠ με το κυπριακό υπουργείο Ναυτιλίας για να ανοίξει η γραμμή Πειραιάς – Λεμεσός για ταξίδια ολόκληρο τον χρόνο

|> Ο captain Weng Lin και ο Άγγελος Καρακώστας, αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι της ΟΛΠ Α.Ε. συναντήθηκαν, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στον Πειραιά, με τον υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλη Δημητριάδη και τον γενικό διευθυντή του κυπριακού υφυπουργείου Ναυτιλίας Νεόφυτο Παπαδόπουλο, με θέμα τη θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας και συγκεκριμένα την ακτοπλοϊκή διασύνδεση του Πειραιά με τη Λεμεσό.

Η θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου θα πραγματοποιείται με επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, το οποίο θα μεταφέρει επιβάτες, οχήματα αλλά και φορτίο μεταξύ των Λιμένων Πειραιά και Λεμεσού και ενδεχομένως να περιλαμβάνει έναν ενδιάμεσο σταθμό σε ένα ελληνικό νησί. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με μεγαλύτερη συχνότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα που άπτονται της υλοποίησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Ο captain Weng Lin, αναφέρθηκε στη σημασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δύο αυτών χωρών με παράδοση στη ναυτιλία, τονίζοντας παράλληλα τα οφέλη που θα φέρει η θαλάσσια σύνδεσή τους τόσο στο οικονομικό όσο και στο τουριστικό επίπεδο.

Το εγχείρημα της διασύνδεσης αυτής δεν είναι εύκολη υπόθεση, αν σκεφθεί κανείς πως σχεδόν πάνω από είκοσι χρόνια Ελλάδα και Κύπρος δεν συνδέονται ακτοπλοϊκά, ωστόσο έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και πολύ σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσής της.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: