Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συμφωνεί κατ΄αρχήν η ΕΣΕΕ για τις δύο τροπολογίες στα εργασιακά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 19/03/2015

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Είπε:
“Η ΕΣΕΕ συμφωνεί με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και με τις δύο τροπολογίες για την εξάμηνη παράταση της ΕΓΣΣΕ και την μετάθεση της έναρξης του νέου πλαισίου των Δημοσίων Συμβάσεων από 1-1-2016. Θεωρούμε ότι η παράταση της ΕΓΣΣΕ δίνει τη δυνατότητα στους κοινωνικούς εταίρους να επιδιώξουν την επανάκαμψη των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Σε ότι αφορά την μετάθεση ισχύος που δόθηκε μέχρι το τέλος του 2015 για το νέο, ενιαίο και κωδικοποιημένο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων, η ΕΣΕΕ διάκειται θετικά, δεδομένου ότι θα προσφέρει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προετοιμασίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που το χρειάζονται.
Όσον αφορά στο κυρίως σώμα του σχεδίου νόμου και συγκεκριμένα στο πλαίσιο των εξουσιοδοτικών διατάξεων που ορίζει το άρθρο 5, θεωρούμε ότι, στην κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, πρέπει να επιλεγούν οι μικρομεσαίες τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις ως κατεξοχήν φορείς σύμπραξης για την εφαρμογή του μέτρου της σίτισης των δικαιούχων, είτε μέσω ενιαίας ειδικής κάρτας αγοράς, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο επιλεγεί.
Στον στόχο της συστράτευσης για την αρωγή των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη, η ΕΣΕΕ και ο εμπορικός κόσμος της χώρας θα πρωτοστατήσουμε ενεργά.”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: