Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προς ψηφιακό μετασχηματισμό οι εμπορικές Μμ Επιχειρήσεις  

Χωρίς κατηγορία στις 27/02/2022

Συνάντηση του προέδρου της ΕΣΕΕ Γ. Καρανίκα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για δράσεις και προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-2027

|> Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη είχε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, με θέμα την ανάγκη προώθησης του ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού εμπορίου μέσα από στοχευμένες δράσεις και προγράμματα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρανίκας ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για την ετοιμότητα της ΕΣΕΕ να παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων της Αττικής προς την κατεύθυνση της ψηφιακής τους μετάβασης. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην τεχνογνωσία που έχει συλλέξει η συνομοσπονδία λόγω των επαφών της με διεθνείς οργανισμούς και ειδικούς στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, διοργανώνοντας μεταξύ άλλων και το μεγάλο συνέδριο Future of Retail, στο οποίο παρουσιάζονται οι τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες στον κλάδο του λιανεμπορίου.

Ο κ. Πατούλης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για διεύρυνση της συνεργασίας με την ΕΣΕΕ και αναφέρθηκε σε μία σειρά δράσεων που ήδη υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει νεότερη συνάντηση για να τεθούν οι λεπτομέρειες των κοινών δράσεων ενίσχυσης του ψηφιακού μετασχηματισμού των εμπορικών ΜμΕ που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τους δύο φορείς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: