Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση Γ. Σταθάκη με τον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ στις 15/10/2015

Για ενημέρωση

Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, συναντήθηκαν σήμερα με τον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Dalee​p​ Singh (φωτό) και εκπροσώπους του υπουργείου του και της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τον κ. Singh για τις προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομίας σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους, καθώς και για τις υπόλοιπες δράσεις που αναλαμβάνει, με στόχο την επιστροφή στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Ο υπουργός, αναφέρθηκε εκτενώς στις «προκλήσεις» της ελληνικής οικονομίας προς αυτή την κατεύθυνση, στον τουρισμό και στη βιομηχανία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, αφενός μέσω σχετικής νομοθεσίας που θα απλοποιεί τις διαδικασίες αδειοδότησης και αφετέρου με την κατάρτιση νέου αναπτυξιακού νόμου που αναμένεται να είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο κ. Χαρίτσης, μίλησε για το θέμα των διαρθρωτικών ταμείων και ιδιαίτερα για τη θετική εξέλιξη αναφορικά με την κατάργηση της εθνικής συμμετοχής για το τρέχον πρόγραμμα ΕΣΠΑ, καθώς και για τη δυναμική εκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Συζητήθηκε επίσης το θέμα του ελληνικού χρέους, την ανάγκη «διεθνοποίησης» του οποίου τόνισε η ελληνική πλευρά.

Ο κ. Singh αναγνώρισε την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του μνημονίου. Επίσης χαρακτήρισε τον ρόλο του υπουργείου Οικονομίας, και ειδικά της ηγεσίας του, καθοριστικό τόσο για την προώθηση αυτών των μεταρρυθμίσεων όσο και για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων εταίρων προς τη χώρα μας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: