Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση Δρίτσα με εκπροσώπους των ναυτικών σωματείων για το Ασφαλιστικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 15/02/2016

“Δεν τίθεται θέμα ορίων ηλικίας”

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο, με αντιπροσωπεία σωματείων από το χώρο της ναυτικής εργασίας, των συνταξιούχων ναυτικών, του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΝΑΤ, μετά από σχετικό αίτημά τους. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γ.γ. του υπουργείου Γιάννης Θεοτοκάς και ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οδυσσέας Καμπόλης.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν το Ασφαλιστικό. Από την πλευρά των εκπροσώπων των σωματείων ζητήθηκε από τον υπουργό ενημέρωση σχετικά με ενδεχόμενες πρόσφατες εξελίξεις και τέθηκε ξανά το θέμα της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και της διατήρησης του επιπέδου του συνόλου των συντάξεων.

Στη συζήτηση που εξελίχθηκε, ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των σωματείων για την πορεία των συζητήσεων που διεξάγονται για το θέμα αυτό, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική κατάληξη. Επίσης, μεταξύ άλλων, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών, καθώς υπάρχει σχετική υπουργική απόφαση που τα εξασφαλίζει.

Ο υπουργός κατέγραψε σειρά σημείων που του επισημάνθηκαν για το ασφαλιστικό των ναυτικών και δεσμεύτηκε για μεσολάβηση, ώστε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που θα δώσει τη δυνατότητα να εκτεθούν, λεπτομερέστερα και πιο εξειδικευμένα, θέσεις ως προς τις ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος, που αναδεικνύουν και την ανάγκη αντίστοιχων ασφαλιστικών ρυθμίσεων.

Τόσο στην αρχή, όσο και στο τέλος της συνάντησης ο υπουργός τόνισε ότι, το υπουργείο είναι ανοιχτό κάθε στιγμή για τις ενώσεις των ναυτικών και των συνταξιούχων, όποτε εκείνοι το ζητήσουν. 

Απάντηση