Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση Μώραλη με τον πρέσβη της Κίνας και με δώρο μιά… τριήρη!

Χωρίς κατηγορία στις 20/11/2015

Επαφές με Σαγκάη

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, συναντήθηκε χθές με τον πρέσβη της Κίνας Zou Xiaoli, στην Πρεσβεία της Κίνας.

Από την πλευρά του δήμου Πειραιά,  συμμετείχαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρος Κόκκαλης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης Ανδρέας Βεντούρης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον της Κίνας για τον Πειραιά, αλλά και η διεκδίκηση για την υποψηφιότητα του Πειραιά ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης  το 2021.

Μάλιστα  ο κ. Κόκκαλης, ως επικεφαλής του Γραφείου Υποστήριξης της υποψηφιότητας του Πειραιά ως Π.Π.Ε το 2021, ενημέρωσε τον κ.  Xiaoli για την υποψηφιότητα και τον σχεδιασμό του δήμου Πειραιά και ο κ. εξέφρασε τη θετική του διάθεση απέναντι στην υποψηφιότητα.

Ο δήμαρχος Πειραιά προσέφερε στον πρέσβη, μια μινιατούρα αρχαίας τριήρους καθώς και τον τουριστικό οδηγό της πόλης «Destination Piraeus».

Επίσης, ο δήμαρχος Πειραιά,  θα συναντηθεί με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού της Σανγκάη, η οποία θα επισκεφθεί την πόλη του Πειραιά τον Δεκέμβριο και θα συζητήσουν τη συνεργασία δήμου Πειραιά και Σανγκάη, στο πλαίσιο της διεκδίκησης του δήμου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Υπενθυμίζεται ότι Πειραιάς και Σανγκάη είναι αδελφοποιημένες πόλεις.

Απάντηση