Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση Παυλόπουλου με Παραδιά για την προστασία των ακινήτων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 24/06/2015

«Είναι δυνατόν μετά το 2015 να ξαναδούμε και πάλι αυτό το εμβληματικό και τόσο σημαντικό και για την ελληνική οικονομία δικαίωμα της ιδιοκτησίας να γίνεται σεβαστό». Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) στο Προεδρικό Μέγαρο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη διαχρονική του υποστήριξη στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας για την υπεράσπιση τού πιο σημαντικού περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικογένειας, που δεν είναι άλλο από την ιδιωτική ακίνητη περιουσία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Πρ. Παυλόπουλος: «Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, χαίρομαι ιδιαιτέρως που σας έχουμε σήμερα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Και θέλω να τονίσω ότι ο αγώνας που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια η Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. δεν είναι μόνον αγώνας για τα συμφέροντα των μελών της. Το θέμα της ακίνητης ιδιοκτησίας είναι γνωστό ότι έχει τεράστια σημασία και για την ελληνική οικονομία, ακόμη, όμως, και για τον σεβασμό βασικών αρχών του Συντάγματος. Όσα είχα πει με την άλλη μου ιδιότητα ισχύουν στο ακέραιο και τώρα που ασκώ τα καθήκοντα Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι γνωστό τι έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών η ακίνητη ιδιοκτησία. Και ένα μεγάλο μέρος της υφεσιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στα πλήγματα που δέχτηκε η ακίνητη ιδιοκτησία. Κατόπιν τούτου, θέλω να πιστεύω ότι το συντομότερο δυνατό θα γυρίσουμε και πάλι σε μια εποχή σεβασμού της. Γιατί έχω επισημάνει – και παραμένω σ’ αυτή την άποψη – ότι ο σεβασμός της ιδιοκτησίας ως δικαιώματος που προστατεύεται από το Σύνταγμα είναι και σεβασμός των ίδιων των αρχών της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Και με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας επίκουρο πλέον νομίζω ότι είναι δυνατόν μετά το 2015 να ξαναδούμε και πάλι αυτό το εμβληματικό και τόσο σημαντικό και για την ελληνική οικονομία δικαίωμα να γίνεται σεβαστό. Και προς αυτή την κατεύθυνση – σας είπα και πάλι – έχω χρέος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εργασθώ. Και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου θα το πράξω».

Στράτος Παραδιάς: «Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ που αποδεχθήκατε το αίτημά μας να μας δεχτείτε σε ακρόαση. Θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στα καθήκοντά σας, προς το συμφέρον του ελληνικού λαού. Και θέλουμε να σας τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι η Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. εκτιμά όλως ιδιαιτέρως την διαχρονική εκ μέρους σας στήριξη των προσπαθειών της στην υπεράσπιση του πιο σημαντικού περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικογένειας, που δεν είναι άλλο από την ιδιωτική ακίνητη περιουσία. Και σαν ένα πολύ μικρό δείγμα της ευγνωμοσύνης μας θέλουμε να σας προσφέρουμε αυτή την αναμνηστική πλακέτα με την οποία σας περιγράφουμε για ποιο λόγο σας την προσφέρουμε: Σε αναγνώριση της σημαντικής συμβολής σας για την προάσπιση του ανθρώπινου δικαιώματος της ιδιοκτησίας και της ανεκτίμητης συμπαράστασής σας στους αγώνες μας».-

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: