Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση Σταθάκη με ξένoυς οικονομικoύς και εμπορικούς ακόλουθους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 26/11/2015

Για επενδύσεις κύρους

Συνάντηση με το Club των ξένων οικονομικών και εμπορικών ακολούθων στην Ελλάδα είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης στο πλαίσιο της στρατηγικής που αναπτύσσει το υπουργείο για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ο υπουργός υποδέχτηκε σαράντα και πλέον εμπορικούς και οικονομικούς ακολούθους Πρεσβειών, στους οποίους ανέπτυξε την αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης. Στάθηκε στο γεγονός ότι η χώρα δεν αποτελεί πόλο προσέλκυσης βραχυπρόθεσμων επενδύσεων που στηρίζονται στο φτηνό εργατικό κόστος και στη χαμηλή φορολογία.

Αντίθετα τα βασικά της πλεονεκτήματα συνίστανται στο υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό και στο σταθερό επιχειρηματικό και φορολογικό περιβάλλον που εγγυάται η παρούσα κυβέρνηση μέσα από μία σειρά μεταρρυθμίσεων.

Επίσης, συνομίλησε μαζί τους για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και για τους ανταγωνιστικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο αγροτοδιατροφικός τομέας , η ενέργεια, οι νέες τεχνολογίες, τα logistics και ο τουρισμός καθώς επίσης και για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η ελληνική οικονομία.

Στην συνάντηση, που συνδιοργανώθηκε με το Enterprise Greece, ο πρόεδρός του, Χρήστος Στάικος και ο διευθύνων σύμβουλος, Βελισσάριος Δότσης μίλησαν για τον καταστατικό σκοπό, την στρατηγική και τους στόχους του οργανισμού, που αποτελεί τον κεντρικό φορέα του υπουργείο Οικονομίας για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ενημερωτικά, το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στους τομείς στους οποίους η χώρα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, και στην προώθηση των εξαγωγών, προβάλλοντας έτσι την Ελλάδα ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως.

Το δε Club των ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Ελλάδα (ECDC) αποτελείται από περίπου 50 Ακολούθους Πρεσβειών, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για θέματα οικονομικής πολιτικής και εξωτερικού εμπορίου-επενδύσεων στις Πρεσβείες τους. Τα μέλη του Club επισκέπτονται εκπροσώπους της ελληνικής πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής καθώς και σημαντικούς οργανισμούς και φορείς για να γνωρίσουν καλύτερα την Ελλάδα στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους καθηκόντων.

Απάντηση