Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση της Δόμνας Μιχαηλίδου με τον Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 06/07/2023

Εξέφρασαν ρητά την πρόθεση να συνεργαστούν προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε θέματα  των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας

|> Η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου, έγινε δεκτή από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στη μεταξύ τους συζήτηση, επιβεβαίωσαν τη διατήρηση της στενής και άριστης σχέσης τους στη βάση ενός ειλικρινούς διαλόγου με σεβασμό πάντα στους διακριτούς ρόλους της Πολιτείας και της Εκκλησίας. Διαρκές ζητούμενο -αλλά και αμοιβαία επιθυμία- η γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία, στα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου, για το καλό του τόπου.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν ρητά την πρόθεση και διάθεσή τους να συνεργαστούν σε βάθος προκειμένου να βρεθούν λύσεις επί των ζητημάτων που άπτονται των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας, αλλά και να επιταχυνθούν μεταρρυθμίσεις, όπως ότι το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα είναι εξ ολοκλήρου αρμόδιο για την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση. Στόχος να δοθεί μια ενιαία εκπαιδευτική κατεύθυνση η οποία θα λειτουργήσει και ως μια συνολική ασπίδα για την παιδική προστασία.

Στη συνάντηση έγινε ακόμα λόγος για το Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης ‘’Άγιος Πορφύριος’’ το οποίο χρηματοδοτείται πλέον από το Κράτος.

Η συνομιλία της υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνας Μιχαηλίδου, με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο επισφράγισε την ενίσχυση των σχέσεών τους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο.

Απάντηση