Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνέδριο Ζηρίδη για τις νέες τάσεις στην Εκπαίδευση του 21ου αιώνα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 05/03/2015

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη πραγαμτοποιεί το Σάββατο 7/3 το 3ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα: «Ακαδημαϊκή Αριστεία και Χάρισμα: Νέες Τάσεις στην Εκπαίδευση του 21ου αιώνα», σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και τη συμμετοχή σχολικών συμβούλων της διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του σχολείου στα Σπάτα.

Οι κύριοι ομιλητές που θα συζητήσουν για τις σύγχρονες τάσεις στην Εκπαίδευση του 21ου αιώνα, είναι:
Η Μαρίζα Φουντοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια ΦΠΨ ΕΚΠΑ, η Νίκη Συροπούλου, Curator, Tedx Athens και ο Κωστής Σταυρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος iSquare, Apple Authorized Distributor Greece & Cyprus

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδειχθούν καινοτόμες καλές πρακτικές σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίες προωθούν την αριστεία και αναδεικνύουν τα χαρίσματα του κάθε παιδιού στις παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές προοπτικές όπως αυτές διαγράφονται στις αρχές του 21ου αιώνα.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν 25 διαδραστικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς με καινοτόμες πρακτικές από εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους.

Ενδεικτικά αναφέρονται:
– «Δημιουργία ψηφιακής πινακοθήκης με τη χρήση του λογισμικού Power Point μέσα στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών δράσεων Teachers 4 Europe» από τη Βίκυ Γεωργαντά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου.

– «Δημιουργία ψηφιακών βιβλίων με την εφαρμογή iBooks Author (σε υπολογιστή Mac) και σύνθεση εργασιών σε iPad με χρήση εκπαιδευτικών εφαρμογών» από τη Βάνα Αρβανίτη και την Καρολίνα Σοφιανού του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Γενιάς Ζηρίδη.

– «Μαθηματικά Προβλήματα με Επιλογή Δεδομένων και η αξιοποίησή τους στη διδασκαλία των Μαθηματικών» από τον Βασίλη Καραγιάννη του 41ου Γυμνασίου Αθηνών.

– «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνίας (ΤΠΕ) κατά τη διδασκαλία της Γλώσσας σε μαθητές Υψηλών Ικανοτήτων και Ταλέντων» από τον Θεόδωρο Κόκκινο και την Κατερίνα Γκαρή του ΦΠΨ – ΕΚΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://sites.google.com/site/synedrioaristeia2015/

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: