Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απόφαση για οργάνωση της υπόθεση της κρουαζιέρας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 16/10/2019

Συνήλθε η εκτελεστική γραμματεία της ΕΣΑΚ (Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας)

|> Με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επαναλειτουργεί η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας (ΕΣΕΚ).

Μετά από επιμέρους συναντήσεις ενημέρωσης του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του γενικού γραμματέα Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, τόσο από υπηρεσιακούς παράγοντες, όσο και από εκπροσώπους του κλάδου της κρουαζιέρας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της εκτελεστικής γραμματείας της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας (ΕΣΑΚ).

Η ΕΣΕΚ αποτελεί εργαλείο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το οποίο εντοπίζει και συγκεντρώνει όλα τα θέματα/προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της κρουαζιέρας και στόχο έχει τη διατύπωση προτάσεων επίλυσης και την υποβολή αυτών στις ιεραρχίες των συναρμόδιων υπουργείων για αξιολόγηση και υιοθέτηση.

Απώτερος σκοπός όλου αυτού του μηχανισμού είναι η ενίσχυση του κλάδου της κρουαζιέρας και η μεγιστοποίηση των ωφελειών στην οικονομία της χώρας μας γενικότερα, αλλά και των τοπικών κοινωνιών ειδικότερα.

Στο πλαίσιο της ΕΣΕΚ λειτουργούν τέσσερις Θεματικές Ομάδες Εργασίες που σκοπό έχουν την προετοιμασία των υπό συζήτηση θεμάτων στις κάτωθι ενότητες:

  • Υποδομές- Ανωδομές
  • Εμπορικά θέματα – Πολιτικές προώθησης και προβολής
  • Διεθνής ναυτιλιακή πολιτική – Θεσμοί – Οργανισμοί
  • Υποστηρικτικές Υπηρεσίες

Κατά την συνάντηση της εκτελεστικής γραμματείας με συμμετοχή των εκπρόσωπων των παραγωγικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση για την υφιστάμενη κατάσταση στην κρουαζιέρα, τόσο στη χώρα μας, όσο και στη διεθνή αγορά, τις αδυναμίες που εντοπίζονται, καθώς επίσης και τις προοπτικές ενίσχυσης του κλάδου.

Συναφώς αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών η κατηγοριοποίηση και ο επιμερισμός όλων των νέων αιτημάτων, που έχουν κατατεθεί στην ΕΣΕΚ, στις αρμόδιες θεματικές ομάδες, καθώς και ο συντονισμός όλων των απαιτούμενων ενεργειών, προκειμένου το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί συνάντηση της ολομέλειας της ΕΣΕΚ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: