Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση Δαβάκη με τον αρχηγό του Ανατολικού Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας

Χωρίς κατηγορία στις 25/07/2017

Με άλλους τρεις κυβερνήτες

|> Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υποδέχθηκε σήμερα πρόεδρος του δ.σ. Πειραιά Γιώργος Δαβάκης, αντιπροσωπεία του Πολεμικού Ναυτικού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με επικεφαλής τον υποναύαρχο και αρχηγό του Ανατολικού Στόλου Shen Hao.

Τον υποναύαρχο συνόδευαν οι κυβερνήτες των τριών πολεμικών πλοίων που βρίσκονται  στο λιμάνι του Πειραιά, πλοίαρχοι Hu Jie, Wang Hongbing και Zhou Baojun.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της ελληνοκινεζικής φιλίας και κατά τη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε ο γ.γ. του δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος. Ας σημειωθεί ότι ο Πειραιάς είναι αδελφοποιημένος από το 1985 με τη Σαγκάη.

Μετά τη συνάντηση, ο Γιώργος Δαβάκης, δήλωσε:

«Σήμερα είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε στον Δήμο πολυμελή αντιπροσωπεία του Πολεμικού Ναυτικού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με επικεφαλής τον υποναύαρχο Αρχηγό του Ανατολικού Στόλου της Κίνας και τους τρεις Κυβερνήτες των πολεμικών πλοίων που ελλιμενίζονται στο λιμάνι του Πειραιά. Αντηλλάγησαν απόψεις για την μακραίωνη κοινή πορεία ανά τους αιώνες της Ελλάδας και της Κίνας. Επίσης έγινε συζήτηση για το πρόσφατο ταξίδι του κ. δημάρχου με αντιπροσωπεία του δήμου στην Κίνα  και για διάφορα άλλα πολιτισμικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Απάντηση