Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Κι εσύ λαέ βασανισμένε”… έλα απόψε στις φυλακές του Ωρωπού

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 24/09/2021

Συναυλία εκεί όπου κρατήθηκε επί δικτατορίας ο Μίκης Θεοδωράκης με Μπάση, Πετράκη, Μαργιολά και ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”

|> Η πολιτιστική εβδομάδα αρχίζει σήμερα Παρασκευή 24/9 με ένα αφιέρωμα της Περιφέρειας Αττικής στον Μίκη Θεοδωράκη με την ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” στις παλιές φυλακές Ωρωπού και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου με συναυλία του Γιώργο Τσαλίκη στο θέατρο πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”.

Οι θεατρικές παραστάσεις και οι συναυλίες έχουν επιλεγεί από την Περιφέρεια -με πρωτοβουλία του  περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη και αρωγούς την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Μαίρη Βιδάλη και τον τομεάρχη Πολιτισμού περιφερειακό σύμβουλο, αρμόδιο για τις θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χάρη Ρώμα- στο πλαίσιο των δημοτικών φεστιβάλ και εν γένει πολιτιστικών εκδηλώσεων των Δήμων της Αττικής.

Συγκεκριμένα, σήμερα το βράδυ σε χώρο των παλιών φυλακών Ωρωπού θα γίνει ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «Μια “Νύχτα μαγικιά”».

Ο Δημήτρης Μπάσης, ο Παναγιώτης Πετράκης και η Σαββέρια Μαργιολά, θα ερμηνεύσουν μπροστά από το κελί όπου κρατήθηκε ο Μίκης κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, μερικά από τα πιο γνωστά έργα του. Μαζί τους οι μουσικοί της λαϊκής ορχήστρας “Μίκης Θεοδωράκης”, Θανάσης Βασιλάς, Γιάννης Ματσούκας, Νίκος Γκιόλιας, Δημήτρης Ανδρεάδης, Νίκος Σκομόπουλος, Λευτέρης Γρίβας, Αρτέμης Σαμαράς, Θεόδωρος Κουέλης, Ξενοφών Συμβουλίδης και ο εγγονός του Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης.

Αύριο Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, στις 9 μμ

  • Συναυλία της Μελίνας Κανά και των “Τακίμ” στη λίμνη του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας
  • Συναυλία του Μιχάλη Δημητριάδη στον αύλειο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου της Δημοτικής Ενότητας Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας
  • Μουσικά αφιερώματα στη Βίκυ Μοσχολιού, στο Δημαρχείο της Αγίας Βαρβάρας στον συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ και στα Αρχοντορεμπέτικα από τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα Εξαρχείων-Νεαπόλεως “Ο Διονύσιος Λαυράγκας” στην πλατεία Σουρμένων του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού.

Και…

  • Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 7 μμ γίνεται η “Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας” στο Ευριπίδειο θέατρο του Δήμου Σαλαμίνας.
  • Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μμ, πραγματοποιείται το «Παραδοσιακό Μουσικό και Χορευτικό Πανόραμα» στο θέατρο πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”.

Το πολιτιστικό καλοκαίρι της Περιφέρειας Αττικής ολοκληρώνεται το βράδυ (8 μμ) της 1ης Οκτωβρίου στο θέατρο πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” στις 20:00 με συναυλία του Γιώργου Τσαλίκη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: