Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνωστισμός… επισκέψεων στο υπουργείο Ναυτιλίας!

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 26/07/2019

Συνεχίζονται οι επαφές γνωριμίας του υπουργού Ι. Πλακιωτάκη με παράγοντες της ναυτιλίας μας

|> Συνεχίζει τις συναντήσεις του με εκπροσώπους και φορείς της ναυτιλίας ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Χθες συναντήθηκε:

  • Με την διοίκηση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος.

Στην διάρκεια της συνάντησης η διοίκηση της Ένωσης εξέφρασε προς τον Υπουργό την πλήρη ικανοποίηση της, τόσο την δική της, όσο και των επτά χιλιάδων μελών της, για την δήλωση του από το βήμα της Βουλής πως το Λιμενικό Σώμα δεν ανήκει στο Υπουργείο, αλλά είναι το ίδιο το Υπουργείο.

Στην συνάντηση εκ μέρους της διοίκησης της Ένωσης συμμετείχαν οι Βασίλειος Μανωλάκος πρόεδρος, Δημήτρης Σαϊτάκης γενικός γραμματέας, Αθανάσιος Αποστολόπουλος αν. γενικός γραμματέας, Αντώνιος Παπαδόπουλος μέλος, Σταύρος Βοϊδονικόλας υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, καθώς και ο επίτιμος αρχηγός ΛΣ αντιναύαρχος ε.α. Θεόδωρος Γκλεζάκος.

  • Με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόφο, συνοδευόμενο από τον Ριχάρδο Λαμπίρη διευθύνοντα σύμβουλο και τον Θάνο Λιάγκο, μέλος της διοίκησης του Ταμείου και αρμόδιο για τα λιμάνια.

Στην διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν ο γ.γ. Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η γ.γ. Νησιωτικής Πολιτικής Χριστίνα Καλογήρου. Ο κ. Ξενόφος ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Πλακιωτάκη για την ως τώρα δραστηριότητα του ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με τα δέκα λιμάνια ανώνυμες εταιρίες.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εξετασθούν εκ νέου οι σχετικές διαδικασίες στην βάσει των προγραμματικών δηλώσεων του κ. Πλακιωτάκη αναφορικά με την δυναμική αξιοποίηση των εν λόγω λιμένων, προς όφελος της εθνικής οικονομίας, αλλά και των τοπικών κοινωνιών των πόλεων στις οποίες εδρεύουν.

  • Με τον πρόεδρο της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος Σ. Κατσικάδης, τον αντιπρόεδρό της Ι. Αλεξόπουλο και τον γ.γ. της Κ. Ασβεστά.

Στην διάρκεια της συνάντησης η διοίκηση της Ένωσης ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για τα θέματα που απασχολούν τους τουριστικούς λιμένες της χώρας, ενώ αποφασίσθηκε να συνεχισθεί η συζήτηση για περαιτέρω εξέταση και ενημέρωση επί των θεμάτων που απασχολούν την Ένωση.

  • Με την διοίκηση της Ένωσης Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού

Στην διάρκεια της συνάντησης η διοίκηση της Ένωσης ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο ενώ αποφασίσθηκε να συνεχισθεί η συζήτηση για περαιτέρω εξέταση και ενημέρωση επί των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη της Ένωσης.

Εκ μέρους της Ένωσης Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού στην συνάντηση συμμετείχαν οι Παράσχος Τσαγκάρης πρόεδρος, Ευάγγελος Τσώκος αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Μαγιάτης γ.γ., καθώς και τα μέλη της διοίκησης Ευάγγελος Σοφράς και Ιωάννης Μητσόπουλος.

  • Με την διοίκηση του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού. Τον πρόεδρο Μιχάλη Σκουλικίδη, τον αντιπρόεδρο Σπύρο Γαλανάκη και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Γιούλη Κουρούβανη.

Στην διάρκεια της συνάντησης η διοίκηση του Συνδέσμου ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, ενώ αποφασίσθηκε να συνεχισθεί η συζήτηση για περαιτέρω εξέταση και ενημέρωση επί των θεμάτων που τον απασχολούν.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: