Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πέταξαν στο δρόμο δημοσιογράφο για χρέος 15.000 που έγινε 45.000

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 21/11/2022

Συνταξιούχος μέλος της ΕΣΗΕΑ είχε χρεώσει την πιστωτική της και δεν μπόρεσε να την εξοφλήσει, λόγω ανέχειας από την ανεργία…

|> Για ένα χρέος σε πιστωτική κάρτα ύψους 15.000, που με τους τόκους της τράπεζας ανήλθε στις 45.000 ευρώ, συνταξιούχος δημοσιογράφος είδε το σπίτι της να βγαίνει σε πλειστηριασμό!

Πρόκειται για τη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού, για την οποία η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, δηλώνει την συμπαράστασή της.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, αναφέρει:

«Εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού, που έχασε το μοναδικό της σπίτι για οφειλή ύψους 15.000 ευρώ!

Η συνάδελφος είναι μία από τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, που έχουν περιέλθει σε τρομερά δεινή θέση την τελευταία δεκαετία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που χτύπησε ανελέητα όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της ανεργίας και της ανέχειας, που ξεκίνησαν με το κλείσιμο εφημερίδων ήδη πριν το 2009, τώρα κορυφώνονται, με τους πλειστηριασμούς των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων για χρέη, επειδή οι οφειλέτες έχουν πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δύσκολη αυτή κατάσταση».

 Στη σχετική ανάρτηση του newsbreak.gr, θα διαβάσουμε ότι πριν μία εβδομάδα, η Ιωάννα Κολοβού, είχε δηλώσει:

«Δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο, ο πατέρας μου δεν με άφησε ποτέ. Ήταν μια πιστωτική κάρτα της Εθνικής και ακόμη μια μικρή και μου λένε, δεν τις ενώνεις και τις δύο για να μην κουράζεσαι; Και τις ένωσα. Αυτή λοιπόν η κάρτα θεωρήθηκε αργότερα και τώρα το έμαθα εγώ, εθνοδάνειο, το οποίο είναι καταναλωτικής φύσης. Δεν είχα ούτε εγγυητή, ούτε υποθήκη, ούτε τίποτα και ξαφνικά ήρθε το χαρτί. Αφού πρώτα μου ζήτησαν 5.000 ευρώ και τα έδωσα, για να κάνουμε διακανονισμό μετά από 2-3 μήνες ήρθε το χαρτί που λέει θα γίνει πλειστηριασμός. Την πρώτη φορά που έγινε υπήρχε τόσος κόσμος από κάτω και τόσοι αλληλέγγυοι. 90.000 το αγόρασε ένα κύριος. Η αντικειμενική του αξία είναι 145.000. Είναι μια παλιά πολυκατοικία κακής κατασκευής, 50 ετών, αλλά 200 μέτρα από εδώ γίνεται στάση του μετρό της γραμμής 4».

Σήμερα νωρίς το πρωί, η αστυνομία μαζί με κλητήρα και κλειδαρά έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι, μπήκαν στο σπίτι και προχώρησαν στην καταγραφή (παρόντες ήταν και άνθρωποι μεταφορικής εταιρείας) και πέταξαν έξω την Ιωάννα Κολοβού, με λίγα ρούχα, τον υπολογιστή της, τις δύο γάτες της και τα προσωπικά της έγγραφα.

Η Ιωάννα Κολοβού κατήγγειλε στην τηλεόραση του “Open” τις πρακτικές της Εθνικής Τράπεζας, η οποία όπως είπε, έδωσε το σπίτι, όχι σε fund, αλλά σε κάποιον «φίλο» της, εξαιτίας της κατασκευής του μετρό πολύ κοντά στο σπίτι. Συγκεκριμένα, είπε:

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο, δάνειο δεν υπήρξε ούτε καν καταλανωτικό (…). Η τράπεζα το πλειστηρίασε δεν το έδωσε καν σε fund και το έδωσε σε κάποιος φίλους της, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό.Καταλάβατε τώρα τι γίνεται. Το πήρε ο κύριος και ήρθαν σήμερα και έσπασαν την πόρτα και με χτύπησε στο χέρι ο κύριος κλητήρας. Δεν ξέρω τι θα κάνω, θα μένω στο δρόμο… ».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: