Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συντονισμός υπηρεσιών και εντατικοποίηση ελέγχων στην αγορά εν όψει του Πάσχα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 20/04/2016

Για όλα τα προϊόντα

Σύσκεψη με στελέχη των διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Υγειονομικού Ελέγχου και Ανάπτυξης πραγματοποίησε, σήμερα, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης για τον συντονισμό των υπηρεσιών και την επέκταση των ελέγχων στην αγορά εν όψει της αυξημένης κίνησης λόγω των εορτών του Πάσχα.

Από τις προηγούμενες ημέρες οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί τόσο για να παρακολουθείται η πορεία των τιμών όσο και για την ποιότητα των τροφίμων, ιδιαίτερων κρεάτων, τυροκομικών και αυγών, που έχουν, αυτό το διάστημα, μεγαλύτερη κατανάλωση.

Στην διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε, τις επόμενες μέρες, λόγω της επικείμενης εξόδου να γίνουν έλεγχοι σε κυλικεία και χώρους εστίασης επιβατηγών πλοίων  και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων για την ποιότητα των καυσίμων και για την λειτουργία των αντλιών.

Παράλληλα, τα στελέχη της διεύθυνσης Ανάπτυξης θα δώσουν προσοχή στην αποτροπή κρουσμάτων παραπλάνησης του καταναλωτή σε θέματα τιμών ενώ από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής θα συνεχιστούν οι έλεγχοι για την ποιότητα των τροφίμων αλλά και για την έλλειψη σημάνσεων, που πολλές φορές οδηγούν σε παράνομες «ελληνοποιήσεις» διαφόρων ειδών διατροφής.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής προχώρησαν στη δέσμευση φορτίου μπαχαρικών, προέλευσης Μπαγκλαντές συνολικού βάρους 4.443 κιλών.

Ειδικότερα, κατά τον ποιοτικό έλεγχο στο χώρο του Ε΄ Τελωνείου του Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν 416 συσκευασίες με μπαχαρικά (τσίλι, κολίανδρος, κίμινο, λάδι μουστάρδας κ.α.) προέλευσης Μπαγκλαντές, συνολικού καθαρού βάρους 4.443 κιλών, λόγω ελλιπούς σήμανσης επί της συσκευασίας των προϊόντων.

Απάντηση