Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνωστισμός… στο Κέντρο, από αυτοχαρακτηρισθέντες έως και κάποιους άλλους…

Χωρίς κατηγορία στις 09/02/2017

Λεβέντης και… λεβέντες!

|> Παντελής Ξανθίδης

|> Η καπηλεία στις μέρες μας αποτελεί ίσως το πλέον κυρίαρχο στοιχείο για το χτίσιμο κάθε πύργου στην άμμο, περισσότερο όταν αφορά πολιτικά δρώμενα.

Όμως όλα έχουν τα όριά τους και γι΄αυτό ο κάθε “αυτοχαρακτηριζόμενος” πρέπει να προσέχει ώστε να μην υπερβαίνει τα… εσκαμμένα, όπως π.χ. έκανε σήμερα το πρωί ο κ. Λεβέντης στην δημόσια τηλεόραση, εκμεταλλευόμενος την ίσως λόγω ηλικίας άγνοια των παρουσιαστών.

Μιλώντας στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μεταξύ άλλων, στάθηκε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και εξαπέλυσε βολές κατά πάντων, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει το προσφιλές του, ότι θα… συμμαχούσε και με τον διάολο!

Ενώ απαντούσε σε ερώτηση του κ. Δάρα, ο έτερος των παρουσιαστών κ. Δαράκης, προσπαθούσε να τον διακόψει και τελικά τα κατάφερε! Του είπε ότι το κόμμα του (δηλ. η Ένωση Κεντρώων) «έχει βαθειά παράδοση από πολύ παλιά. Δεν έλεγε: θα συμμαχήσω με τον διάολο! Παλιότερα είχε οριοθετήσει το Κέντρο, ότι η δημοκρατία θα προχωρήσει…»… (κλικ ΕΔΩ)

Η ώρα ήταν 09:22΄όταν ο κ. Λεβέντης δέχθηκε μία φανταστική αναγνώριση που την αποζητούσε χρόνια, ότι δηλαδή για πρώτη φορά είδε να… αναγνωρίζεται ως η συνέχεια της Ένωσης Κέντρου και της ΕΔΗΚ! Γι΄αυτό εάν τυχόν σταλούν λουλούδια στον κ. Δαράκη, να μην διερωτάται από πού του ήρθαν…

Πράγματι είναι αξιολύπητο για έναν πολιτικό και μάλιστα αρχηγό κόμματος να προσπαθεί να θεωρηθεί ο συνεχιστής του Γεωργίου Παπανδρέου, του Γεωργίου Μαύρου, του Ιωάννη Ζίγδη, του Νεοκλή Σαρρή, όταν ο ίδιος δεν είχε ποτέ του ουδεμία σχέση με την ΕΚ ή την ΕΔΗΚ.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Λεβέντης, ήταν πότε με το ΠΑΣΟΚ, πότε με τη ΝΔ, πότε με τους Οικολόγους και όταν είδε ότι συρρικνώθηκε η ΕΔΗΚ, είπε να εκπροσωπήσει εκείνος το Κέντρο και ίδρυσε την… Ένωση Κεντρώων!

Αλλά, για να εκπροσωπήσει κανείς το Κέντρο, πρέπει κατ΄ αρχάς να είναι κεντρώος! Αν είχε περάσει από το κατώφλι της ΕΔΗΚ, ο κ. Λεβέντης, πρωτίστως θα είχε μάθει τι σημαίνει πολιτικός πολιτισμός και ότι «Κεντρώος είναι εκείνος που τον λένε Αριστερό οι Δεξιοί και Δεξιό οι Αριστεροί!»…

Το γεγονός ότι σήμερα κάποιοι πασχίζουν για να στήσουν κεντρώο πόλο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι και το Κέντρο διέπεται από τον νόμο του… Laplace, που λέει ότι «η ύλη δεν δημιουργείται, ούτε καταστρέφεται»! Κι αυτό, διότι δεν δημιουργείται με την έννοια «να στήσουμε ένα μαγαζάκι», αλλά ούτε το κλείσαμε και τελειώσαμε!

Μπορεί οι αείμνηστοι Κ. Καραμανλής και Α. Παπανδρέου, να έκαναν μέγα ιστορικό λάθος που προσπάθησαν να διαλύσουν την ΕΔΗΚ, αλλά ευτυχώς κάτι έμεινε. Έμεινε ένας μικρός εξωκοινοβουλευτικός χώρος, με πρόεδρο τον Σταύρο Καράμπελα (φωτό). Ένα κόμμα δυστυχώς «άγνωστο» στα ΜΜΕ και μία σχολή πολιτικής – σωστή «μήτρα δημοκρατίας». Ένας χώρος που παραμένει αγνός, αγωνιστικός, νεανικός και το κυριότερο με στελέχη αμόλυντα και με ένσημα.

Τέλος, είναι να απορεί κανείς, πώς δεν… διακρίνεται από τα ΜΜΕ ο καθεαυτού χώρος του Κέντρου που είναι η ΕΔΗΚ και δίνεται σημασία στην κάθε ομάδα πολιτικών που αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα ύπαρξης του Κέντρου, προσπαθούν να δημιουργήσουν «μαγαζάκια». Προφανώς για να μη μας λείψουν οι «λεβέντες» από την ελληνική πολιτική σκηνή…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: