Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνωστισμός… στο εφετεινό “14th East Med Yacht Show” του Πόρου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 06/05/2015

Από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου το νησί του Πόρου πλημμύρισε από επαγγελματικά yachts, δίνοντας  την ευκαιρία σε yacht brokers, travel agents και tour operators από όλο τον κόσμο να θαυμάσουν τα ξεχωριστά yachts και να προχωρήσουν σε εμπορικές συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες τους.

To East Med Yacht Show-Poros διοργανώθηκε για 14η συνεχή χρονιά από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), τον Σύνδεσμο των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Πόρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).

Τα 40 επαγγελματικά πολυτελή σκάφη και ιστιοπλοϊκά αναψυχής  συγκεντρωμένα στο λιμάνι του Πόρου, αποτέλεσαν πόλο έλξης τόσο για τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού όσο και για πληθώρα επισκεπτών.

poros Yacht

Την έκθεση εγκαινίασαν  οι πρόεδροι των συνδιoργανωτών Αντώνης Στελλιάτος (ΕΠΕΣΤ), Γιώργος Κολίντζας (ΕΣΜΕΘ) και Λύσανδρος Τσιλίδης (ΗΑΤΤΑ), ο γ.γ. του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο δήμαρχος Πόρου Ιωάννης Δημητριάδης, ο γ.γ. του ΣΕΤΕ και επίτιμος πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ Γεώργιος Βερνίκος, ο Σπυρίδων Σπυρίδων, μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρώην δήμαρχος Πόρου και γ.γ.  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Νηογνώμονα Δημήτριος Ζαφειριάδης, ο λιμενάρχης Πόρου αντιπλοίαρχος Ιωάννης Αθηναίος, οι πολιτικές αρχές του νησιού και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού.

Την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε δεξίωση στο εντυπωσιακό 54 μέτρων σκάφος “Harmony V”, το οποίο συμμετείχε στην έκθεση.

Στην έκθεση,  η οποία πλέον έχει παγκόσμια αναγνώριση  προβάλλοντας  τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό, την Ελλάδα αλλά και το νησί του Πόρου διεθνώς, επισκέφθηκαν για να δουν και να κλείσουν συμφωνίες,  ναυλομεσίτες και travel agents από γραφεία της Ελλάδας και πολλά μέρη του εξωτερικού απ’ όπου προέρχεται και το μεγαλύτερο ποσοστό κρατήσεων σε αυτό το είδος τουρισμού.

Την έκθεση συμπλήρωσαν περίπτερα με εταιρείες από το χώρο των ναυλώσεων αλλά και εταιρείες οι  οποίες παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό.

Κατά την διάρκεια του 14th East Med Yacht Show πραγματοποιήθηκαν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από το Δήμο Πόρου και οι οποίες κορυφώθηκαν με την συναυλία των Burger Project το απόγευμα της Κυριακής

Η έκθεση ολοκληρώθηκε με το  farewell gala στο Sirene Blue Resort Hotel όπου ανανέωσε το ραντεβού με τους επισκέπτες της για το 2016.

Χορηγοί ήσαν:  Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΝΕΕ),  Οργανισμός Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ), Ελληνικός Νηογνώμων, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος (ΑΙΑ), Variety Cruises, Sirene Blue Resort, Best Oil.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: