Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σύλληψη επιχειρηματία για απόπειρα δωροδοκίας

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 06/02/2015

Υπόθεση διαγωνισμού
στερεών αποβλήτων

Eνας 38χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη στη Κέρκυρα με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τον πρόεδρο οργανισμού του νησιού προκειμένου να επαναπροκηρύξει διαγωνισμό, με ευνοϊκούς όρους για την εταιρεία του.

Σε βάρος του 38χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., είχε προηγηθεί καταγγελία του προέδρου του δημόσιου οργανισμού σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς επιχειρηματίας επιδίωκε την ευνοϊκή συμμετοχή της εταιρείας του, σε διαγωνισμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πιο αναλυτικά επεδίωκε να ακυρώσει το διαγωνισμό και να τον επαναπροκηρύξει, τροποποιώντας τους σχετικούς όρους και τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ακολούθησαν διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές και σε προκαθορισμένη συνάντηση, χθες το απόγευμα σε κατάστημα στην Κέρκυρα, «ο 38χρονος επιχειρηματίας κατελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, να παραδίδει στον πρόεδρο του οργανισμού φάκελο με το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ως προκαταβολή συνολικού ποσού 15.000 ευρώ».

Τα χρήματα κατασχέθηκαν, ενώ ο 38χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: