Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σύμβαση αναβάθμισης Βρεφονηπιακού Δραπετσώνας

Χωρίς κατηγορία στις 19/12/2014

Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που είναι γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας μπορούν να απολαμβάνουν την κοινωνική αυτή παροχή, ώστε απερίσπαστα να αφοσιωθούν στο έργο τους, υπηρετώντας και το ύψιστο καθήκον της ανατροφής των παιδιών τους. Η σύμβαση αποσκοπεί:

  • Στην παροχή υπηρεσιών φύλαξης των βρεφών και νηπίων των εργαζομένων στη Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
  • Στην παροχή σωστής διαπαιδαγώγησης, φροντίδας και ψυχαγωγίας νηπίων, βρεφών εργαζομένων στο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Στην προπαρασκευή των παιδιών για τη φυσιολογική τους μετάβαση στο σχολικό περιβάλλον.

Ο χώρος παρέχεται από το δήμο Δραπετσώνας, ενώ τη στελέχωση με το κατάλληλο προσωπικό του Βρεφονηπιακού Σταθμού, την παροχή υπηρεσιών υγιεινής και καθαριότητας, καθώς και την προετοιμασία γευμάτων, αναλαμβάνει το υπουργείο Ναυτιλίας. Η διάρκεια της σύμβασης είναι διετής .

«Είχα την ευκαιρία πριν από ένα μήνα να επισκεφθώ τον Βρεφονηπιακό Σταθμό στη Δραπετσώνα, που πραγματικά ανακουφίζει τους γονείς των παιδιών και να δω την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εκεί. Όπως είχα δεσμευτεί, υπογράφεται σήμερα η προγραμματική σύμβαση που διασφαλίζει τη λειτουργία του Σταθμού.

Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε όσα περισσότερα στελέχη μπορούμε και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Για πρώτη φορά, άλλωστε, έχουμε εντάξει το Λιμενικό Σώμα σε τόσα ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε τα χρήματα σήμερα που πήγαιναν σε άλλους σκοπούς, να μπορούν να εξοικονομηθούν για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλες παροχές για το προσωπικό. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: