Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στην… εξορία ο παπα-Δημήτρης και με τον Σταυρό ‘’παροπλισμένο’’!

FLASH στις 24/10/2022

Σύμφωνη με την άποψη Τατσόπουλου η απόφαση Ιερώνυμου, ίσως επειδή τα θαύματα στους Αγίους Ισιδώρους, κάποιους ενοχλούσαν…

Δημήτρης Φανός |> Ο Ιερώνυμος ο Β’ κατακεραύνωσε τον παπα-Δημήτρη Λουπασάκη των Αγίων Ισιδώρων. Τον παύει από την ενορία του και τον στέλνει στο μοναστήρι. Όχι γιατί ενεπλάκη σε οικονομική ατασθαλία, ούτε επειδή διολίσθησε σε ηθικό παράπτωμα. Αλλά γιατί εξαπάτησε λέει τους πιστούς, με θαύματα (φερόμενα ως θαύματα κατά τους κατηγόρους του και όχι πραγματικά), αφού όπως έλεγε η εις βάρος του έκθεση που συνέταξε ο Εκκλησιαστικός Δικαστής και Μητροπολίτης Λαρίσης, βρέθηκε κάποιος ο οποίος παρότι επισκέφθηκε τον π. Δημήτριο, τελικά δεν θεραπεύθηκε…

  • Περίμενα να δω μαρτυρίες ανθρώπων που θα έλεγαν ότι ο συγκεκριμένος παπάς τούς έταζε θεραπεία αλλά τελικά δεν την έλαβαν.
  • Περίμενα να δω μαρτυρίες ανθρώπων που να καθησυχάστηκαν από τον εν λόγω παπά ώστε να μην επισκεφτούν έναν γιατρό για την πάθησή τους με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η υγεία τους.
  • Περίμενα να δω κάποιον να καταγγέλλει ότι τον πλεύρισαν άνθρωποι του παπά και να του είπαν «κάνε τον άρρωστο και συνέχεια τον θεραπευμένο» και θα πάρεις τόσα…
  • Περίμενα επίσης, να είχε πει κάποιος «μου ζήτησαν τόσα για να με θεραπεύσουν»…

Τίποτα από όλα αυτά… Αντίθετα, άκουσα στις τηλεοράσεις πολλούς που ομολόγησαν ότι θεραπεύτηκαν από τον Σταυρό αφού επισκέφτηκαν τους Αγίους Ισιδώρους, κόντρα σε ιατρικές προβλέψεις.

Παρ’ όλα αυτά, ο παπα-Δημήτρης θα πάει στο μοναστήρι με απόφαση του Αρχιεπισκόπου επειδή ασκούσε Μυστηριακή ζωή, διήγε Εκκλησιαστικό βίο με ό,τι ακριβώς προβλέπεται στο Ευαγγέλιο και επιτάσσεται από αυτό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μάλλον δεν θέλει μια Εκκλησία με θαύματα όπως υπέδειξε ο Χριστός. Μια Εκκλησία με δυναμική. Ενεργή και ζωντανή. Επιθυμεί μια Εκκλησία που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από έναν οργανισμό, ένα σωματείο, ένα κόμμα, μια ΜΚΟ. Κάτι που τέλος πάντων, δεν θα προκαλεί την κριτική ή και τον θυμό των ‘’τατσόπουλων’’.

Μια Εκκλησία που να τελεί υπό τους κανονισμούς ενός καταστατικού ή οδικού χάρτη όπως θέλει η κοσμική τάξις και πέραν τούτου ουδέν!.

Για την σύγχρονη Ιεραρχία, τα θαύματα και η προσομοίωση στην ζωή του Χριστού, είναι εκτός πνεύματος Εκκλησίας. Έτσι Αρχιεπίσκοπε;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: