Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σύσκεψη εργασίας στον ΟΣΕ για την ενίσχυση της ασφάλειας στους σιδηροδρόμους

ΕΛΛΑΔΑ στις 05/07/2024

Βασίλης Οικονόμου: «Δεσμευόμαστε ότι το τρένο θα γίνει ένα αξιόπιστο μέσο μεταφοράς κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του πολίτη»

|> Την έδρα της διοίκησης του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.), επισκέφτηκε σήμερα για πρώτη φορά, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Ιωάννη Ξιφαρά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας με στόχο την ενημέρωση και την αξιολόγηση των τρεχουσών και μελλοντικών μέτρων που αφορούν την ασφάλεια και την ανάπτυξη του σιδηρόδρομου στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Μεταφορών είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους του Ο.Σ.Ε. και να ενημερωθεί από τον πρόεδρο του Οργανισμού Γιάννο Γραμματίδη, τον διευθύνοντα σύμβουλο, Παναγιώτη Τερεζάκη, και τους διευθυντές.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι ενέργειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση της ασφάλειας στους σιδηροδρόμους, όπως είναι η χρηματοδότηση με 25 εκατομμύρια ευρώ για τις ισόπεδες διαβάσεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Οργανισμού.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε το σπουδαίο και πρωταγωνιστικό ρόλο του τρένου στη σύγχρονη Ελλάδα. Το τρένο θα είναι το ασφαλές και αξιόπιστο μεταφορικό μέσο που θα επιλέγει ο πολίτης για τη μεταφορά του. Το επόμενο διάστημα θα δώσουμε δείγματα γραφής όλοι μαζί, εργαζόμενοι, διοίκηση και Υπουργείο, για να επιτύχουμε τους υψηλούς μας στόχους. Δεσμευόμαστε ότι το τρένο θα γίνει ένα αξιόπιστο μέσο μεταφοράς κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του πολίτη!».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: