Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σύσκεψη στο Οικονομίας για χαλάρωση του “capital control”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 02/09/2015

Προς χαλάρωση βαίνει το καθεστώς περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και στις τραπεζικές συναλλαγές. Αυτό προέκυψε μετά τη σύσκεψη που έγινε σήμερα μεταξύ του υπουργού Οικονομίας, Νίκου Χριστοδουλάκη με τον υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Θεόδωρο Μητράκο, τον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Νικόλαο Φράγκο και τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών,Ιωάννη Μούργελα.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε σειρά παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, στην κατεύθυνση ομαλοποίησης της οικονομικής δραστηριότητας και περαιτέρω τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά. Στη συνέχεια οι προτάσεις εξετάστηκαν από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για την άμεση υλοποίησή τους.

Εξ άλλου, ο υπουργός Οικονομίας την αναστολή, καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, των δράσεων δημοσιότητας προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή οποιουδήποτε άλλου εποπτευόμενου φορέα. Η αναστολή καλύπτει κάθε δράση που προβάλλει και διαφημίζει προγράμματα, συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ή μη, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον Τύπο και το διαδίκτυο, όπως επίσης και τη συμμετοχή σε εκθέσεις μη μόνιμου χαρακτήρα και σεμινάρια ή ημερίδες που δεν προβλέπονται από την υλοποίηση προγραμμάτων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: