Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα έκανε… θάλασσα ο ΟΛΠ με την Ημέρα Ναυτιλίας

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 05/06/2015

“Κατηγορώ” από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Μία λέξη κάνει “από δυό χωριά” τον κόσμο του λιμανιού, καθώς οι εφοπλιστές κατηγορούν τον ΟΛΠ ότι με την “Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας” τα έκανε… θάλασσα, στην κυριολεξία!

Πριν γίνει αναφορά στα περεταίρω, σημειώνεται μία είδηση, όπως δημοσιευόταν και μεταδιδόταν από τα ελληνικά ΜΜΕ. Δηλαδή:
Ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας 2015. Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας θα είναι, τον Μάιο του 2015, το λιμάνι που θα φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας, που θεωρείται από τις κορυφαίες στον χώρο. Αυτό ανακοινώθηκε και επισήμως σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των εκδηλώσεων της φετινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας που φιλοξενείται στη Βρέμη“.

Στα αγγλικά, η αναφορά γίνεται στην “European Maritime Day“, φράση που αποδιδόμενη ελευθέρως μπορεί να σημαίνει “Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας“, αλλά και “Ευρωπαϊκή Θαλασσινή Ημέρα“. Αυτή , όμως, η “διπλή ερμηνεία” έγινε casus belli μεταξύ του ΟΛΠ και της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ο ιδιαιτέρως ευέλικτος και κατά κάποιους “αδηφάγος” ΟΛΠ, κινήθηκε δραστήρια και “καπέλωσε” την “Ημέρα Ναυτιλίας“, μεταβάλλοντας την σε… “Ημέρα Θάλασσας” και μάλιστα σε συνεργασία με τον δήμο της πόλεως.

Καλά, αν δεν υπάρχουν βαπόρια υπάρχει λιμάνι;” παράγγειλαν οι εφοπλιστές στον ΟΛΠ, αλλά απάντηση δεν έλαβαν. Έτσι, ο ΟΛΠ οργάνωσε εκδηλώσεις με τη “σέσουλα” (περίπου 70) , τις οποίες, φυσικά, αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν οι Πειραιώτες. Μάλιστα, υπήρξαν ημέρες που σε μια εξαίσια έκθεση φωτογραφίας στις Αποθήκες, πέρασαν μόνο δυο άτομα!

Οργανώθηκαν συναυλίες με εναλλαγές στο πάλκο συγκροτημάτων ροκ με… κουαρτέτα μουσικής δωματίου! Προχειρότητα και ανοργανωσιά, που μετέβαλε τον τριήμερο εορτασμό της “Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας” (και όχι Ναυτιλίας) σε συνοικιακό πανηγυράκι, με ελάχιστη λαϊκή συμμετοχή, αλλά με “μαλλί της γριάς” και καλαμπόκι!

Μάλιστα, η “Ημέρα της Θάλασσας” έκλεισε με εκδήλωση στο… Μέγαρο Μουσικής (που δεν βρίσκεται στον Πειραιά), με οικοδεσπότη τον Γ. Ανωμερίτη και με την ηχηρή και εύγλωττη απουσία των εφοπλιστών.

Φυσικά, η Ένωση Εφοπλιστών, οργάνωσε την δική της εκδήλωση, στις 20 Μαΐου, για την “Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας“, σε κεντρικό ξενοδοχείο, σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη, στην οποία, φυσικά, δεν παρέστη ο ΟΛΠ, αλλά παρέστησαν οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Σταθάκης και Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας και οι δύο φορώντας γραβάτα!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: