Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα Αρχεία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 07/03/2015

Μία μοναδική Ημερίδα για τον Ελληνισμό της Πόλης και της Μ. Ασίας, οργανώνει ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών την Τετάρτη 11/3 (6:30’ μμ).

Πρόκειται για «Τα Αρχεία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης», ένα θέμα που δεν ενδιαφέρει μόνον έναν μελετητή ή την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά τον κάθε Έλληνα και Ελληνιστή.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Μεγάρου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών (Δημοσθένους 117, Καλλιθέα) και εισηγητές θα είναι η Αικατερίνη ΜπεκιάρογλουΕξαδακτύλου (διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών – τ. διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους) και ο Νίκος Ατζέμογλου (συγγραφέας – ερευνητής).

Η Αικατερίνη ΜπεκιάρογλουΕξαδακτύλου θα αναφερθεί στην προσπάθεια που κατέβαλε ασχολούμενη με τη μελέτη και καταγραφή συνολικά 510 καραμανλήδικων κωδίκων και άλλων αρχείων του Μικρασιατικού Ελληνισμού, εκ των οποίων 72 έχουν δημοσιευθεί από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

Ο Νίκος Ατζέμογλου θα αναφερθεί στον αγώνα που διεξάγει ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών με σκοπό την διάσωσησυντήρηση και διαφύλαξη σχολικών και κοινοτικών αρχείων της Πόλης.

Σημειώνεται ότι στην είσοδο του Μεγάρου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, θα λειτουργεί έκθεση Αρχειακού Υλικού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: