Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα επτά Ειδικά Σχολεία του Πειραιά γιόρτασαν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, με στήριξη του ΔΠ

Εν Δημω στις 08/02/2018

Γιορτή και στις 16/2

|> Επτά πειραϊκά Ειδικά Σχολεία, γιόρτασαν σήμερα την Τσικνοπέμπτη, με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά και με τη συμμετοχή παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών. Πρόκειται για τα σχολεία: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά, ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, 2ο ΕΕΕΕΚ »Άνοιξη», ΕΕΕΕΚ Πειραιά, 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολειό Πειραιά, 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και  1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά.

Στις εκδηλώσεις των σχολείων παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Βάλια Κυριαζή-Μώραλη, τον τ. δήμαρχο Χρήστο Αγραπίδη, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Νίκο Καλαμακιώτη, τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αλέξανδρο Νανόπουλο και τον σύμβουλο δημάρχου σε θέματα Παιδείας Μάκη Αγγελετάκη.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Ο Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε πως η Δημοτική Αρχή διοργάνωσε τις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης στα επτά Ειδικά Σχολεία του Πειραιά, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, με σκοπό να βοηθήσει να γίνουν μικρές γιορτές, με φαγητό, τραγούδι, χορό για να χαρούν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως για πρώτη φορά πραγματοποιούνται αυτές οι εκδηλώσεις στα Ειδικά Σχολεία, αναφέροντας: «επιθυμία μας είναι να βλέπουμε τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών». Και επεσήμανε: «Θεωρούμε ότι ξεκινάμε μία νέα σχέση με αφορμή αυτές τις εκδηλώσεις. Επιθυμούμε να συναντούμε τα παιδιά και τους καθηγητές στα σχολεία τους, καθώς και να βλέπουμε προβλήματα από κοντά, αλλά και να μοιραζόμαστε μαζί τους στιγμές χαράς, γέλιου, διασκέδασης, παιχνιδιού, όπως συμβαίνει σήμερα, που πραγματικά νομίζω ότι τους δίνει ζωή. Ως Δημοτική Αρχή, προσπαθούμε και θα προσπαθούμε ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε να βελτιώνουμε καθημερινά την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία».

Χορηγοί των εκδηλώσεων ήταν οι εταιρείες «Σκλαβενίτης» και «Βίκος», το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιά και ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Τσουκαλάς. Ας σημειωθεί ότι την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις σε κάθε Ειδικό Σχολείο με χαρταετούς, μάσκες, σερπαντίνες, μουσική.

Απάντηση