Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα ναυτιλιακά δάνεια έχουν βαρύνει τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών…

Πωλείται μέρος του ναυτιλιακού μας portfolio“, λένε οι ελληνικές τράπεζες, σε μια προσπάθεια να ελαφρύνουν τα χαρτοφυλάκιά τους από τα βάρη των ναυτιλιακών δανείων.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής ναυλομεσιτικός οίκος G. Moundreas SΑ, το τελευταίο διάστημα “έχει αρχίσει και συζητείται από τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση, η πιθανότητα να πουλήσουν μέρος του δανειακού τους ναυτιλιακού χαρτοφυλακίου σε ενδιαφερόμενα Private Equity Funds ή Hedge Funds με Discount ή να δώσουν την δυνατότητα στους πλοιοκτήτες να αποπληρώσουν πρόωρα τις δανειακές τους υποχρεώσεις, πάλι με την λογική του discount, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο την αύξηση της ρευστότητα τους και την κεφαλαιακή τους επάρκεια“.

Ο οίκος αναφέρει επίσης ότι  “σε αντίστοιχες κινήσεις προέβησαν τα προηγούμενα δύο χρόνια οι μεγαλύτερες τράπεζες στην ναυτιλιακή χρηματοδότηση στην Ευρώπη και δεν αποτελεί Ελληνικό φαινόμενο όπως επίσης δεν πρέπει να αποτελεί τροφή σε ορισμένους που ισχυρίζονται  αν γίνει κάτι τέτοιο, στοχεύει στην «προστασία» των Ελλήνων εφοπλιστών“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: