Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα 105 χρόνια της σύστασης και της προσφοράς του γιορτάζει σήμερα το Λιμενικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 19/03/2024

Έγινε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του Σώματος, όπως και καταθέσεις στεφάνων 

|> Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων Στελεχών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη τους, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας εν όψει της συμπλήρωσης των 105 χρόνων του Λιμενικό Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της προσφοράς του στην Ελλάδα.

Μετά την τελετή, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης αναφέρθηκε στην αφοσίωση του Σώματος σε συγκεκριμένες πολιτικές, όχι μόνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και στις εθνικές πολιτικές που είναι αποδεκτές από όλο το πολιτικό σύστημα, σημειώνοντας ότι η αφοσίωσή του αυτή το καταξιώνει στη συνείδηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, ολόκληρου του Έθνους, ολόκληρου του Ελληνισμού.

Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε υπερήφανος γιατί, όπως τόνισε, έχει την τύχη να υπηρετεί αυτό το υπουργείο που έχει στην αρμοδιότητά του το Λιμενικό Σώμα και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλα τα στελέχη για τη συνεργασία του μαζί τους, συνεργασία η οποία, όπως υπογράμμισε θα συνεχισθεί καθώς «είναι ο μόνος δρόμος για να υπηρετήσουμε το Έθνος μας και τον Ελληνισμό, να υπηρετήσουμε σε τελική ανάλυση τους ηρωικούς νεκρούς μας».

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Παππάς, στην ομιλία του υπογράμμισε ότι «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσους χάθηκαν υπηρετώντας τις αξίες και τις αρχές του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Η θυσία τους δεν ήταν μάταιη και η πατρίδα τους ευγνωμονεί». Και πρόσθεσε:

«Είναι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία του τιμημένου Λιμενικού Σώματος που μετράει 105 χρόνια προσφοράς στην πατρίδα και τους Έλληνες πολίτες. Η ιστορία του Λιμενικού είναι συνυφασμένη με τις αξίες και το φιλότιμο του λαού μας, με τον ηθικό κώδικα του σώματος, την τήρηση του δικαίου, τον σεβασμό στους άγραφους νόμους της θάλασσας και την περιφρούρηση των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης (φωτό) ευχαρίστησε τα 7.907 στελέχη που υπηρετούν, απ’ άκρη σ’ άκρη της πατρίδας αλλά και στο εξωτερικό, τα οποία αποτελούν την ψυχή και την καρδιά του Σώματος, δηλώνοντας υπερήφανος για την τιτάνια προσπάθειά τους, τονίζοντας: «Είμαι υπερήφανος που σώζετε καθημερινά ανθρώπινες ζωές, προλαμβάνετε και καταστέλλετε το οργανωμένο έγκλημα και φυλάσσετε με θαυμαστή αποτελεσματικότητα τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στην τελετή στην οποία χοροστάτησε ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Νύφων Καπογιάννης παρέστησαν επίσης, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, επίτιμοι αρχηγοί Λ.Σ ΕΛ.ΑΚΤ. και οι πρόεδροι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού και της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: