Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έγινε η τελετή ένταξης του νεότευκτου περιπολικού σκάφους 090 “Γαύδος”

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 10/02/2016

Ανάδοχος η δήμαρχος Γαύδου

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα, πραγματοποιήθηκε η τελετή ένταξης του νεότευκτου περιπολικού σκάφους ανοικτής θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής “090”, η οποία συνδιοργανώθηκε με την υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, έγινε ονοματοδοσία και ύψωση σημαίας του Π.Α.Θ. από την ανάδοχο, δήμαρχο Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου.

Το Π.Α.Θ. 090 «Γαύδος» καλύπτει από το Δεκέμβριο του 2015 επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και διατίθεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, η ένταξή του ενισχύει την κεντρική στόχευση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την ισχυροποίηση της φύλαξης των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις.

Το έργο συγχρηματοδόθηκε από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με περίπου 82,5% συμμετοχή, ενώ το υπόλοιπο ποσό χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία.

Απάντηση