Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τελετή ορκωμοσίας Γ΄ΕΣΣΟ και συμφωνία για την αναβάθμιση του ΚΕ Πόρος

ΕΛΛΑΔΑ στις 09/06/2015

Εκδήλωση για Δημ. Κιοσσέ

Στην τελετή ορκωμοσίας της 2015 Γ΄ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο, εκτός από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγός ΓΕΝ, παρευρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων. Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Χατζηπέρος τους εξέφρασε την επιθυμία των πολιτών ώστε να παραμείνει το ΚΕ Πόρος εκεί – πρόταση με την οποία συμφώνησαν όλοι.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος πρότεινε να αναβαθμιστεί το ΚΕ Πόρος, που αποτελεί τον πρώτο Ναύσταθμο του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους και να προγραμματιστούν κοινές εκδηλώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Πολεμικού Ναυτικού και της Περιφέρειας.

Παράλληλα συζητήθηκε το πρόβλημα της επισκευής του χλοοτάπητα, του ταρτάν και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του γηπέδου του ΚΕ, για το οποίο έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση.

Τέλος, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του υπουργού, παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ, για την αξιοποίηση της νησίδας «Άγιος Γεώργιος» που βρίσκεται στην είσοδο του Ναυστάθμου Σαλαμίνας. Αντικείμενο θα είναι η δημιουργία θεματικού πάρκου με την ευκαιρία του εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία.

> Εξ άλλου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηπέρος, παρευρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης και τιμής του  αείμνηστου Ποριώτη ναύαρχου Δημήτριου Κιοσσέ, επίτιμου αρχηγού ΓΕΝ.  Στον χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές (δήμος Πόρου και  ΕΑΑΝ) για την πρωτοβουλία τους, 30 χρόνια μετά τον θάνατο του  ευπατρίδη ναυάρχου. Δήλωσε ότι θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που γνώρισε αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο, ο οποίος ήταν απλός αλλά όχι απλοϊκός. Ήταν ο άνθρωπος που ανταποκρίθηκε πλήρως σε κάθε κάλεσμα της πατρίδας. Παράλληλα βοήθησε κάθε έναν που βρισκόταν στην πόρτα του, που μαζί με αυτήν άνοιγε και την καρδιά του. “Θα είναι αιώνια η μνήμη του“, κατέληξε.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: