Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Υποσχέσεις Τέρενς Κουίκ για ανάπλαση Μικρολίμανου και ραγδαία ανάπτυξη του Πειραιά

Εν Δημω στις 21/07/2016

Συνάντηση με Μώραλη

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, συναντήθηκε χθες με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ  Τέρενς Κουίκ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Μώραλη, συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στον Πειραιά.

Ειδική αναφορά έγινε στο θέμα της ανάπλασης του Μικρολίμανου, όπου ο δήμαρχος, ενημέρωσε τον υφυπουργό, για τον σχεδιασμό του Δήμου που αφορά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των εργασιών του Τραμ.

Ο Γιάννης Μώραλης, είπε:

«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο Δημαρχείο Πειραιά τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, με τον οποίο συζητήσαμε για την ανάπλαση του Μικρολίμανου, την επίσπευση των εργασιών του Τραμ, καθώς και άλλα θέματα ζωτικής σημασίας για τον Πειραιά. Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και θεωρώ ότι η συνεργασία με τον κ. Κουίκ, θα έχει θετικά αποτελέσματα για την πόλη του Πειραιά».

 Ο Τέρενς Κουίκ, δήλωσε:

«Με τον δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη είχαμε αυτήν την έκτακτη συνεργασία, για να δρομολογήσουμε από πλευράς κυβέρνησης όλες εκείνες τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση του πολύ σημαντικού προγράμματος ανάπλασης του Μικρολίμανου, που σχεδιάζει η εδώ Δημοτική Αρχή.

Υπενθυμίζω ότι είναι ένα από τα θέματα που είχε συζητήσει ο κ. δήμαρχος στη τελευταία συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και σε σύσκεψη που είχαμε πριν λίγες εβδομάδες, με τη συμμετοχή του κ. Μώραλη, υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Με τροπολογία που ψηφίστηκε αυτές τις τελευταίες μέρες στη Βουλή, η κυβέρνηση έδωσε νέα αναστολή μέχρι τέλος του 2016 στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου (Ν.4310/14 – ΦΕΚ 258/08.12.2014) για την κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων που αφορούν κυρίως επιχειρήσεις εστίασης.

Η παράταση χορηγήθηκε για να δοθεί ο χρόνος της εκπόνησης της οριστικής μελέτης ανάπλασης του Μικρολίμανου από πλευράς του Δήμου και η έναρξη και ολοκλήρωση των επιβεβλημένων εργασιών.

Εάν χρειαστεί, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, που συμφώνησε, θα τροποποιηθεί μετά από αίτημα του δήμου ο χρόνος λήξης, αλλά το πολύ μέχρι το 2017. Αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να κλείσει.

Σήμερα επικοινώνησα και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για να του ζητήσω, στο πλαίσιο των κυβερνητικών δεσμεύσεων, να ενεργοποιήσει, αύριο αν είναι δυνατόν, την αρμόδια Επιτροπή Καθορισμού του Αιγιαλού, που θα αποτελέσει και τη βάση για την οριστική μελέτη του δήμου Πειραιά.

Έτσι όπως μου περιέγραψε το όραμά του για το Μικρολίμανο ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, η περιοχή μπορεί να πάρει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά αντίστοιχων γνωστών περιοχών του εξωτερικού. Αν και προσωπικά διαβεβαιώνω ότι την ξεχωριστή ομορφιά της Ελλάδας και του Μικρολίμανου δεν μπορούμε να τη βρούμε πουθενά σε όλο τον κόσμο και το οποίο με την χωροταξική αναβάθμισή του θα «ψηλώσει» τα τουριστικά και οικονομικά οφέλη.

Παράλληλα με τον κ. Δήμαρχο συζητήσαμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα έργα του Τραμ. Τέλος, συμφωνήσαμε να είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία και όπου έχει προβλήματα με τη γνωστή κεντρική γραφειοκρατία, να με ενημερώνει για να μπορώ να τα “ξεκλειδώνω”.

Όπως έχει τονίσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πειραιάς και τώρα μάλιστα που ολοκληρώθηκε η αναπτυξιακή συμφωνία με την COSCO και εν όψει της νέας επένδυσης των 500 εκ. ευρώ που δεσμεύτηκαν να κάνουν οι Κινέζοι και στον Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή, η πόλη του Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της χώρας, είναι βούληση αυτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να εκτιναχθεί αναπτυξιακά. Θα είμαστε στη διάθεση της πειραϊκής δημοτικής Αρχής, σε αυτό το όραμα που είναι πάνω απ’ όλα δικό της».

 

Απάντηση