Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς μπορεί να επηρεάσει την οικονομία και τις επιχειρήσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 27/10/2023

Το webinar οργανώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά

|> Με εντυπωσιακή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το webinar του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, με θέμα “Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς μπορεί να επηρεάσει οικονομία και επιχειρήσεις”.

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο δρ. Η. Μαγκλογιάννης, κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Διευθυντής στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και ο Αθανάσιος Καλλιπολίτης, διδάκτορας του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων και μέλος του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ και επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιά Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην επιρροή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινότητα των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τόνισε τη μεγάλη σημασία που προσδίδει το ΕΕΑ στο ζήτημα αυτό και την πρόθεση του Επιμελητηρίου, μέσω σεμιναρίων και άλλων ενεργειών, να συμβάλει στην άριστη προετοιμασία των μελών του για να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές που θα φέρει η εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά, ακόμα περισσότερο, να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους ό,τι καλό μπορεί να προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στο επάγγελμά τους.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΕΕΑ Νίκος Γρέντζελος επιβεβαίωσε την πρόθεση του Επιμελητηρίου να στηρίξει με κάθε τρόπο το μέλλον των επιχειρήσεων μελών του.

Η θεματολογία του webinar περιελάμβανε τα ακόλουθα:

  • Εισαγωγή στην ΤΝ, βασικές αρχές και επιρροές στην καθημερινότητα των πολιτών.
  • Εφαρμογές και παραδείγματα της ΤΝ στην παραγωγική διαδικασία.
  • Εφαρμογές και παραδείγματα της ΤΝ στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Συμπεράσματα, προοπτικές και περιορισμοί της ΤΝ.

Τον συντονισμό του σεμιναρίου έκανε ο Γιώργος Φλωράς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: