Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τζων Κέρμπι: Ανάγκη για ανάπτυξη και βιώσιμο χρέος για την Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ στις 07/07/2015

Την ανάγκη να επιτευχθεί ανάπτυξη, αλλά και ένα επίπεδο βιωσιμότητας του χρέους στην Ελλάδα τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζων Κέρμπι, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν στην επανάληψη των συνομιλιών από όλες τις πλευρές για ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα.

Αυτό που θέλει να δει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι «να βρεθεί ένας δρόμος, ένας εποικοδομητικός δρόμος που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται και να αποκαταστήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης και να επιτύχει ένα επίπεδο βιωσιμότητας του χρέους. Αυτό είναι πράγματι το θέμα που βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο», υπογράμμισε ο κ. Κέρμπι.

«Σεβόμαστε την δημοκρατική διαδικασία στην Ελλάδα», πρόσθεσε επίσης σχετικά με το δημοψήφισμα και σημείωσε: «Τώρα αυτό τελείωσε και είδατε ότι, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Τσίπρας, η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη και στην Ευρώπη, και εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αμέσως. Προσβλέπουμε, όπως έχουμε πει από την αρχή, στην επανάληψη των συνομιλιών από όλες τις πλευρές για ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα».

Και σημείωσε: «Ο υπουργός Τζακ Λιού και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών, όπως και ο Λευκός Οίκος εξακολουθούν να έχουν στενή επαφή με ένα ευρύ φάσμα εταίρων για την κατάσταση στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων από την Ελλάδα, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Το επίκεντρο βρίσκεται τώρα στην οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα», τονόζοντας ότι ο υπουργός Τζακ Λιου ηγείται του συντονισμού των αμερικανικών προσπαθειών.

Επίσης, ο κ. Κέρμπι υπογράμμισε: «Βεβαίως και έχουμε επίγνωση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη γεωπολιτικώς. Κανείς δεν το αγνοεί αυτό, αλλά το επίκεντρο τώρα βρίσκεται στο να εξασφαλίσουμε ότι όλες οι πλευρές σε αυτές τις συνομιλίες βρίσκουν έναν εποικοδομητικό τρόπο να προχωρήσουν. Αυτή είναι πράγματι η καλύτερη λύση για ένα πιο σταθερό μέλλον για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: